Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού με τον τουρισμό - Πώς να προστευτούμε;

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί

Tον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης για αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού με την εκκίνηση του τουρισμού και δίνει οδηγίες προφύλαξης.

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τουρίστες με Covid - 19 

«Να χρησιμοποιούμε τη μάσκα στους χώρους που έχουμε πει να τη χρησιμοποιούμε όπως για παράδειγμα στα λεωφορεία στα καράβια και γενικά εάν και εφόσον έχουμε κάποια συμπτώματα, τα οποία μας κάνουν και δεν αισθανόμαστε καλά να μείνουμε σπίτι, και να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες» τόνισε ο καθηγητής.  

«Στη θάλασσα ένα βασικό στοιχείο είναι εάν και εφόσον πάμε σε ξαπλώστρες που έχουν χρησιμοποιηθεί πριν να γίνεται μια πολύ απλή απολύμανση με ένα ήπιο αντισηπτικό, να μην συγχρωτιζόμαστε με άτομα που δεν γνωρίζουμε, να κρατάμε και κει τις αποστάσεις όσο γίνεται» ανέφερε.

«Στις ταβέρνες προτιμάμε εξωτερικούς χώρους, κρατάμε και κει τις αποστάσεις, πλένουμε τα χέρια μας πριν φάμε ή αν δεν μπορούμε να τα πλύνουμε να έχουμε ένα αντισηπτικό ήπιο αντισηπτικό» είπε τέλος ο κ. Μαγιορκίνης.

ΠΟΥ: «Η πανδημία θα τελειώσει όταν δεν υπάρχει πουθενά ιός στον κόσμο»

Οδηγίες προφύλαξης – Τι πρέπει να κάνουμε

  • Φοράμε πάντα τη μάσκα μας σε χώρους με συνωστισμό
  • Μένουμε σπίτι μας με το παραμικρό σύμπτωμα
  • Απολυμαίνουμε τη ξαπλώστρα πριν τη χρήση
  • Κρατάμε πάντα τις αποστάσεις ειδικά με αγνώστους
  • Προτιμάμε εξωτερικούς χώρους για φαγητό
  • Πλένουμε πάντα τα χεριά μας

 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top