«Πανσέληνος της Φράουλας»: Εντυπωσιακές εικόνες από το «ροζ» φεγγάρι

Πώς το είδαν σε Πειραιά, Αθήνα, ακτές Αρτέμιδας και Αργολίδα

Δείτε στο video εικόνες από το ολόγιομο ροζ φεγγάρι σε Αθήνα, Πειραιά, ακτές Αρτέμιδας και Αργολίδα / Φωτογραφίες InTime, Eurokinissi

Μπορεί ο καιρός να μην ήταν σύμμαχος, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το φεγγάρι από το να ανατείλλει ολόγιομο μέσα από τα σύννεφα.

Η ροζ πανσέληνος όπως φάνηκε απο τον Πειραιά 

Η «Πανσέληνος της Φράουλας» ή «ροζ πανσέληνος» συνοδεύτηκε και από έκλειψη παρασκιάς σελήνης, η οποία «σκέπασε» το φεγγάρι.

Η ροζ πανσέληνος όπως φάνηκε απο τον Πειραιά

Πρόκειται για ένα φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, δηλαδή το εξωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, η Σελήνη σκοτεινιάζει ελαφρά αλλά όχι τελείως όπως στην κανονική έκλειψη.

Η ροζ πανσέληνος της φράουλας όπως φάνηκε από το κέντρο της Αθήνας

Η έκλειψη διήρκησε συνολικά τρεις ώρες και 18 λεπτά. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή έκλειψη, καθώς είχε προηγηθεί στις 10 Ιανουαρίου, επίσης, μία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης.Θα ακολουθήσουν εντός του 2020 μία δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου στις 21 Ιουνίου, μία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης στις 5 Ιουλίου, μία τέταρτη έκλειψη παρασκιάς Σελήνης στις 30 Νοεμβρίου και, τέλος, μία ολική ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου.

Η ροζ πανσέληνος της φράουλας όπως φάνηκε από το κέντρο της Αθήνας

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τελευταία πανσέληνος της Άνοιξης πριν το θερινό ηλιοστάσιο στις 20 Ιουνίου. 

Το ροζ φεγγάρι από τις ακτές της Αρτέμιδας

Το ροζ φεγγάρι από τις ακτές της Αρτέμιδας

Η πανσέληνος του Ιουνίου ονομάζεται «Πανσέληνος της Φράουλας» από τη σχετικά σύντομη περίοδο συγκομιδής του φρούτου στη βορειοανατολική Βόρεια Αμερική.

Το ροζ φεγγάρι όπως εμφανίστηκε στην Αργολίδα

 

Το ροζ φεγγάρι όπως εμφανίστηκε στην Αργολίδα
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top