Νέα Καβάλα Κιλκίς: Θετική στον κορωνοϊό γυναίκα που γέννησε πριν δύο μέρες

Τεστ σε 500 άτομα από τη δομή φιλοξενίας όπου διέμενε η γυναίκα

Συναγερμός σήμανε στην Νέα Καβάλα του Κιλκίς μετά από θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για γυναίκα, η οποία γέννησε πριν από δυο ημέρες και νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς μαζί με το νεογνό, όχι όμως σε θάλαμο αρνητικής πίεσης καθώς το νοσοκομείο δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς.

Στη δομή φιλοξενίας όπου διέμενε η λεχώνα, βρίσκεται ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου λαμβάνει δείγμα για τεστ από 500 άτομα.   

Ανησυχία στον Βόλο για έγκυο που κόλλησε κορωνοϊό

Εντωμεταξύ, αναστάτωση έχουν προκαλέσει στον δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού. Πρόκειται για την 30χρονη έγκυο στον 6ο μήνα, η οποία ανέβασε πυρετό. Πήγε σε ιδιωτική κλινική κι εκεί διαπιστώθηκε ότι έχει κορωνοϊό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς  ενώ θετικός βγήκε λίγη ώρα αργότερα και ο σύζυγός της. Αμέσως στον Βόλο σήμανε συναγερμός και λαμβάνονται προστατευτικά μέτρα. Ο άνδρας της είναι γυμναστής και διδάσκει σε ακαδημία ποδοσφαίρου, ενώ στον στενό οικογενειακό κύκλο του ζευγαριού βρίσκονται ακόμη δύο εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε πρωτοβάθμια σχολεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης, ενώ, για λόγους πρόληψης η ακαδημία που εργάζεται ο 30χρονος έκλεισε προσωρινά. Παράλληλα, τα σχολεία που διδάσκουν οι συγγενείς τους θα απολυμανθούν, ενώ θα απολυμανθούν και δύο δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται άλλος συγγενής τους.

Μαζικός μοριακός έλεγχος στην Ξάνθη

Μαζικό μοριακό έλεγχο κάνει από χθες ο ΕΟΔΥ στην Ξάνθη καθώς οι υγειονομικές αρχές θέλουν να σταματήσει η αναζωπύρωση κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Κορωνοϊός: Πολλά κρούσματα στην Ξάνθη – Ξεκινούν μοριακοί έλεγχοι

Σύμφωνα πάντως με τη χθεσινή ενημέρωση, ένας ακόμη ασθενής έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στη χώρα μας, ενώ καταγράφηκαν και 15 ακόμη νέα κρούσματα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top