Σητεία: Iσόβια στον 37χρονο για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ο 37χρονος από τη Σητεία που κατηγορούνταν για το θάνατο της συζύγου του, τον Μάρτιο του 2019.

Ο 37χρονος αντιμετώπιζε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ για τα πλημμελήματα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο και κατοχής φαρμακευτικών σκευασμάτων για τα οποία δεν είχε την απαραίτητη ιατρική συνταγή, κρίθηκε αθώος. Ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ωστόσο η πρόταση της υπεράσπισής του για ελαφρυντικά, δεν έγινε αποδεκτή.

Σητεία: Ξέσπασε σε κλάματα ο συζυγοκτόνος - Όλα όσα είπε στην κατάθεσή του

Ο 37χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πρόταση την οποία είχε καταθέσει νωρίτερα και ο Εισαγγελέας. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα. Σημειώνεται οτι και ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος.

Σπαράζει η μητέρα της Κατερίνας: «Δεν πρόλαβα να σώσω το παιδί μου»

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Κρήτη, εκδικαζόταν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, αρκετές φορές ξέσπασε σε κλάματα. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε με αναφιλητά και στα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε.

Κρήτη: Τι λένε για τον συζυγοκτόνο τα πεθερικά από τον πρώτο του γάμο

Περιγράφοντας τη μοιραία μέρα, είπε ότι εκνευρίστηκε από τα λεγόμενα της εν διαστάσει συζύγου του για περιοριστικά μέτρα, θόλωσε και τύλιξε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της. Κι αυτά μπροστά στα μάτια των παιδιών του ζευγαριού, ηλικίας τότε 18 και 6 μηνών.

Έγκλημα στη Σητεία: «Δεν έβλεπα τι έκανα. Θόλωσα»

Το χρονικό του εγκλήματος

Η 32χρονη Κατερίνα βρισκόταν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στον δήμο Σητείας καθώς εργαζόταν στον τομέα πρασίνου ως συμβασιούχος. Το μεσημέρι ζήτησε άδεια από τον προϊστάμενό της για να πάει στο σπίτι, καθώς έπρεπε να πάει να εμβολιάσει το παιδί της.

Όταν πήγε σπίτι της τηλεφώνησε ο σύζυγός της με τον οποίο είχαν δύο παιδιά κι άρχισαν να καβγαδίζουν. Τότε ο 36χρονος πήρε το αυτοκίνητο και πήγε στο σπίτι της πεθεράς του. Μπήκε μέσα και ο καβγάς συνεχίστηκε, ενώ κάποια στιγμή τα πράγματα ξέφυγαν και ο δράστης τύλιξε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της και τη σκότωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top