Κρανίδι: Τρία νέα κρούσματα στη δομή μεταναστών - Καραντίνα για 15 ημέρες

Οι κάτοικοι ζητούν να κλείσει και να απομακρυνθούν οι μετανάστες

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους στο Κρανίδι, μετά από τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο ξενοδοχείο, όπου φιλοξενούνται μετανάστες, κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Η δομή τέθηκε σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Συνολικά ελήφθησαν 125 δείγματα από διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας.

Κρανίδι: «Δεν έκαναν τεστ στους μετανάστες του ξενοδοχείου»

Οι κάτοικοι ζητούν το κλείσιμο της δομής και καταγγέλλουν πως ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης, Νίκος Μηταράκης είχε χαρακτηρίσει ακατάλληλη τη δομή και είχε υποσχεθεί να προχωρήσει στην κατάργησή της. 

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και δρομολογούν κινητοποιήσεις, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινά και επίσημα η τουριστική σεζόν και όπως λένε απειλείται η οικονομία της περιοχής, που έχει διεθνή τουριστική εμβέλεια και φιλοξενεί επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

Νέος συναγερμός στο Κρανίδι: Σε νοσοκομείο αναφοράς μεταφέρονται δύο παιδιά

Ήδη χθες, κάτοικοι, φορείς και επαγγελματίες της Ερμιονίδας προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τονίζοντας πως η δομή θα έπρεπε να είχε ήδη εκκενωθεί. Μάλιστα το νέο κρούσμα παρουσιάστηκε λίγες ώρες αφότου έληξε η καραντίνα. 

Το νέο κρούσμα είναι ένα ανήλικο προσφυγόπουλο, το οποίο διαμένει στη δομή μαζί με περισσότερους από 450 πρόσφυγες και μετανάστες. 
Υπενθυμίζεται ότι την 21η Απριλίου είχαν εντοπιστεί 153 κρούσματα κορωνοϊού στη συγκεκριμένη δομή, σε σύνολο 470 προσφύγων και μεταναστών. 

Υγειονομική βόμβα στο Κρανίδι: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή μεταναστών

Ολόκληρη η περιοχή τέθηκε σε καραντίνα και στις 21 Μαΐου, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, όταν έληξε το lockdown δεν έγινε καμία επανεξέταση των φιλοξενούμενων στη δομή, παρά την εμφάνιση του νέου κρούσματος. Μάλιστα σημειώνουν πως όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον ανήλικο κινούνται χωρίς κανέναν περιορισμό στην περιοχή. 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ήδη έχει προσφύγει στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.  

Σε καραντίνα το Κρανίδι μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορωνοϊού

Όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργακόπουλος στην αναφορά του προς τον Εισαγγελέα, «αντιλαμβάνεστε πως με την ελεύθερη μετακίνηση των φιλοξενουμένων προσφύγων υπάρχει τεράστιος κίνδυνος μετάδοσης του ιού στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίοι πλέον είναι ανάστατοι και εξαιρετικά ανήσυχοι». 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top