Υγειονομική βόμβα στο Κρανίδι: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή μεταναστών

Σήμανε συναγερμός σύμφωνα με τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στις υγειονομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά βρέθηκαν 150 άτομα θετικά στον κορωνοϊό στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας. 

Κορωνοϊός: 119 οι νεκροί – Εξέπνευσε 35χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε την παραπάνω δήλωση, εξερχόμενος του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. 

Εικόνες καταστροφής μέσα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι - φωτογραφία: Intimenews

Σε ερώτηση του προέδρου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κ. Ανδρέα Μαρτζάκλη για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται να του είπε:

Ρεμντεσιβίρη: Είναι το νέο ελπιδοφόρο φάρμακο για τον κορωνοϊό;

«Έχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά μεταβαίνει στη δομή ο γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μανώλης Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Αυτή την ώρα στο δημαρχείο της Ερμιόνης πραγματοποιείται σύσκεψη με την συμμετοχή του δημάρχου, αλλά και του Περιφερειάρχη.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και πως ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο.

Πάντως ο υφυπουργός και τα μέλη του κλιμακίου που έφτασαν στη δομή των μεταναστών αντίκρισαν και εικόνες καταστροφής, καθώς αρκετοί μετανάστες, προκάλεσαν ζημιές όταν έμαθαν πως το ξενοδοχείο μπαίνει σε καραντίνα. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες εντοπίστηκε μια 28χρονη έγκυος, η οποία διαμένει στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, θετική στον κορωνοϊό. Αμέσως έσπευσαν εκεί ο κ. Τσιόδρας, ο κ. Χαρδαλιάς και ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης. 

Τσιόδρας: Με μάσκα και απόσταση – Η επόμενη μέρα των μέτρων

Όπως ενημέρωσε χθες το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας σε τεστ για κορωνοϊό υπεβλήθησαν και οι 475 διαμένοντας στη δομή μεταναστών, όλοι οι εργαζόμενοι εκεί αλλά και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου όπου είχε μεταβεί η 28χρονη εγκυμονούσα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top