Τσιόδρας: Με μάσκα και απόσταση – Η επόμενη μέρα των μέτρων

«Έχουμε περιορίσει δραστικά την διασπορά του ιού» σημείωσε ο καθηγητής

H άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει βήμα-βήμα και προσεκτικά, όπως άλλωστε έγινε και η επιβολή τους, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη νέα ενημέρωση για τα κρούσματα του κορωνοϊού τη Δευτέρα του Πάσχα. 

Χαρδαλιάς: Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου

Το επόμενο βήμα, όπως είπε, είναι ότι θα συνιστάται η χρήση μασκών.

Ο δείκτης μετάδοσης του ιού, R0, βρίσκεται στο 0,6, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, παραμένει δηλαδή σημαντικά κάτω από το «1» και αποτελεί «κλειδί» για την σταδιακή άρση των μέτρων. «Έχουμε περιορίσει δραστικά την διασπορά του ιού» σημείωσε ο καθηγητής.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη ότι τα μοριακά τεστ είναι χρήσιμα για όσους έχουν συμπτώματα και προσέθεσε ότι η επιστημονική επιτροπή σχεδιάζει την επόμενη μέρα, προκειμένου να «πιάνει», όπως είπε, και όσους δεν έχουν συμπτώματα. 

Κορωνοϊός: 117 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε 86χρονος στο ΑΧΕΠΑ

H άρση των περιοριστικών μέτρων δεν είναι το τέλος της πανδημίας στη χώρα μας, είναι το επόμενο βήμα για την αντιμετώπισή της. 

Η επόμενη μέρα των μέτρων είναι η απόσταση

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, η μαγική λέξη για την επόμενη περίοδο είναι η «απόσταση».

«Καταστήματα θα ανοίξουν, και μπορεί σε αυτήν την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί μάσκα από τους εργαζόμενους στους κλειστούς χώρους και όταν μας επιτρέψουν οι αριθμοί, να προχωρήσουμε σε μέτρα που ακούτε ότι λαμβάνονται στην Ευρώπη». 

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι μαθαίνουμε και από τις άλλες χώρες και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε οποιοιδήποτε σχέδιο υπάρχει, προσαρμοσμένο όμως στα δικά μας δεδομένα.

Τσιόδρας - κορωνοϊός: Δεν υπάρχουν αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων

«Πάμε βήμα-βήμα στο άνοιγμα, όπως πήγαμε και στο κλείσιμο», τόνισε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι είναι δεδομένο ότι τα μέτρα έχουν φέρει αποτέλεσμα και όλοι βλέπουμε ότι μειώνονται τα νέα περιστατικά.

Ωστόσο, τα μέτρα εξαρτώνται όχι μόνο από τους αριθμούς, αλλά και από το πόσο αντέχει το Σύστημα Υγείας της κάθε χώρας και είναι σύνθετη η λήψη απόφασης, αλλά και ο καθορισμός των ακριβών μέτρων, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top