Τσιόδρας - κορωνοϊός: Δεν υπάρχουν αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων

Τόνισε πως υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες στην ανάπτυξη γενικής ανοσίας

Mετά την ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μελέτη για την ανάπτυξη αντισωμάτων στον γενικό πληθυσμό. 

Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 3 νεκροί

Όπως είπε, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μια σειρά από περιοχές σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Δανία, Σκωτία και αλλού.

Κορωνοϊός: Δεν υπάρχουν ακόμα αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων

«Ο αριθμός των θετικών τεστ αντισωμάτων κυμαίνεται από 1% στη Σκωτία ως 14% στη Γερμανία» σχολίασε και τόνισε πως τα ποσοστά αυτά σε συστήματα υγείας που δέχτηκαν έντονη πίεση από την πανδημία του κορωνοϊού, δεν έχουν και πολλή σημασία.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως οι ενδείξεις θέλουν τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό να είναι αρκετά υψηλότερος από όσο καταγράφεται. 

Τσιόδρας: Με μάσκα και απόσταση – Η επόμενη μέρα των μέτρων

Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες στην ανάπτυξη γενικής ανοσίας. 

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως μια αξιόπιστη μέτρηση εξαρτάται από την αξιοπιστία των τεστ, το είδος του πληθυσμού που συμμετέχει στην έρευνα και την εικόνα με την οποία εκδηλώθηκε ο ιός στον άνθρωποι που έγινε το τεστ.

Σε κάθε περίπτωση, για την ώρα, πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει αντισώματα στον κορωνοϊό. «Σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του ιού δεν έχουμε ακόμη συλλογική ανοσία» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Επιπλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποκαλύπτουν αν τα ανιχνευόμενα αντισώματα προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό και για πόσο καιρό.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top