Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Η ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά

Επέστρεψαν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από απουσία λίγων ημερών λόγω Πάσχα, και βρίσκεται και πάλι σήμερα Δευτέρα του Πάσχα στο υπουργείο Υγείας για να ενημερώσει για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Στους 116 οι νεκροί στην Ελλάδα

10 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να ανέρχεται σε 2.245. Από τα κρούσματα αυτά το 56% αφορά άνδρες, ενώ 550 σχετίζονται με κάποιο ταξίδι από το εξωτερικό και 950 με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως 61 ασθενείς με κορωνοϊό παραμένουν διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 14 είναι γυναίκες. 44 πολίτες έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ο λοιμωξιλόγος ανακοίνωσε 6 θανάτους (τρεις την Κυριακή Του Πάσχα και τρεις τη Δευτέρα του Πάσχα) από τον κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 116. Από τους θανόντες το 30% ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με μέση ηλικία τα 74 έτη. Το 90,5% των θυμάτων του κορωνοϊού είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Τελευταίος έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος από τις Σέρρες που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη.

Nωρίτερα σήμερα είχε καταλήξει ένας 75χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και έχασε τη μάχη, όπως και μια 67χρονη γυναίκα από την Καστοριά, ούσα το 13ο θύμα του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή.

Την Κυριακή του Πάσχα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε περισσότερα 2.425.000 κρούσματα ανά τον κόσμο, τονίζοντας πως 636.000 ασθενίες με κορωνοϊό ανάρρωσαν και έγινα καλά.

Σε όλο τον κόσμο καταγράφονται 166.058 θάνατοι από τον Covid-19. Επιπλέον, σημείωσε πως στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπερνούν τις 764.000. Σε ό, τι αφορά στην Ευρτώπη, το 97,9% των θανάτων καταγράφονται στην ΕΕ και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και το Βέλγιο.

Τσιόδρας-Χαρδαλιάς στο Κρανίδι μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Ακόμα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στον έλεγχο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιήθηκε σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι. Εκεί, όπως σημείωσε, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top