Χαρδαλιάς: Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου

«Όταν υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη δε χρειάζεται η αστυνομία»

Φανερά ικανοποιημένος από την τήρηση των μέτρων από τους πολίτες ήταν στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωση της Δευτέρας του Πάσχα, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός απέδειξε την ξεχωριστή αποφασιστικότητα, πειθαρχία και υψηλό αίσθημα ευθύνης του.

Κορωνοϊός: 117 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε 86χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Χαρδαλιάς: «Όταν υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη δε χρειάζεται η αστυνομία»

Στην ίδια κατεύθυνση, «οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαίωσαν τον κανόνα. Οι Έλληνες ενωμένοι να καταφέρουμε πολλά» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και επισήμανε ότι «όταν υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη δε χρειάζεται η αστυνομία», ευχαριστώντας παράλληλα την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για τη στάση τους καθ’ όλη την εορταστική περίοδο.

Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 3 νεκροί

Ισχύουν τα μέτρα έως και τις 27 Απριλίου

Παρά τις καλές κοινωνικές επιδόσεις τις ημέρες του Πάσχα, «να υπενθυμίσω ότι τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου» εξήγησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, γνωστοποιώντας παράλληλα πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τι τεκταίνεται «σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» για την επιστροφή στην κανονικότητα, αντιλαμβανόμενη και την ανυπομονησία.

«H κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο» περιέγραψε ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως «χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Η όποια άρση θα ξεκινούσε βήμα βήμα και με σταθερές κινήσεις. Υπομονή ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη οριστικά, τίποτα δεν έχει κριθεί, χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή».

Τσιόδρας: Τι απάντησε για την έρευνα σχετικά με την ανοσία στον κορωνοϊό

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας όπως και στην ΕΕ, αλλά όπως υπογράμμισε η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που τα επέβαλαν.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας παρείχε ενημέρωση για τη σημερινή του αυτοψία -παρουσία του Υπουργού, Νότη Μηταράκη και του Καθηγητή Τσιόδρα- στη δομή μεταναστών και προσφύγων στο Κρανίδι.

«Μας απασχολεί το ζήτημα που έχει προκύψει στη δομή. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων και με βάση τα πρωτοκόλλα της Πολιτικής Προστασίας, θα προχωρήσουμε στα απαραίτητα μέτρα» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Ακόμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γνωστοποίησε ότι στις 10 πτήσεις που αφίχθηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 4 ημέρες (8 τακτικές και 2 πτήσεις επαναπατρισμού) με συνολικά 643 επιβάτες, όλοι υποβλήθηκαν στα σχετικά τεστ και μόνο 3 βρέθηκαν θετικοί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν τον 14ημερο αυτοπεριορισμό τους στο σπίτι.

Αναφορικά με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντας στο επιβατηγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», όλοι έχουν ολοκληρώσει την 14ημερη καραντίνα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς και ήδη 160 πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας επέστρεψαν το Μεγάλο Σάββατο στη χώρα τους. Ταυτόχρονα, αύριο θα αναχωρήσουν για την Οδησσό Ουκρανοί και Βούλγαροι επιβάτες, ενώ ξεκινά αύριο και ο επαναπατρισμός 76 Ινδονήσιων επιβατών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την παράταση της ισχύος των περιορισμών για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 27 Απριλίου ως εξής: Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top