Παναγιωτόπουλος: «Θέμα χρόνου το δεύτερο κύμα κορωνοϊού»

Θετικός στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με τον καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Τ. Παναγιωτόπουλο το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Μαζί με τα δημοτικά θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος στον ΣΚΑΪ, το θέμα του κορωνοϊού μπορεί να πάει εξαιρετικά καλά, αρκεί να εφαρμόζονται με συνέπεια τα μέτρα που έχουν δηλωθεί, δηλαδή οι αποστάσεις, η υγιεινή των χεριών, κτλ. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα αυτά, τότε ο κ. Παναγιωτόπουλος προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει ένα μεγάλο κύμα κορωνοϊού και ένα ακόμα lockdown.

«Ασφαλώς πάμε καλά και έχουμε λίγα κρούσματα αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στη διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η οποία δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου του δεύτερο κύμα της πανδημίας. 

Πάνε για άνοιγμα και τα δημοτικά σχολεία

Μάλιστα επεσήμανε πως το δεύτερο αυτό κύμα μπορεί να είναι και πριν το φθινόπωρο, αν και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού ευνοούν τη μικρή κυκλοφορία του ιού. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλους δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη χαλάρωση που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό. 

«Δεν έχουμε περισσότερο κίνδυνο από πριν μία εβδομάδα απλά υπάρχει μία χαλάρωση… Τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν το φθινόπωρο, ειδικά η τήρηση αποστάσεων και η υγιεινή των χεριών», τόνισε.

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία και για τα γυμναστήρια – Πότε ανοίγουν

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ο καθηγητής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια. 

Όπως είπε είναι ο καταλληλότερος καιρός για να ανοίξουν τα δημοτικά με την τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί, ενώ για τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς τόνισε πως αυτό πρέπει να γίνει με μικρές ομάδες που δε θα αναμειγνύονται ούτε στο διάλειμμα, ούτε σε άλλες δραστηριότητες, καθώς σε αυτές τις ηλικίες είναι δύσκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις ειδικά μεταξύ δασκάλων και παιδιών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top