Πάνε για άνοιγμα και τα δημοτικά σχολεία

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Και τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν, μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια, εάν συνεχιστεί η καθοδική πορεία του κορωνοϊού, που έχει καταγραφεί.

Αυτό είπε ο Στέλιος Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν προς το τέλος της εβδομάδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως η πολύμηνη απουσία των μαθητών από τις σχολικές τάξεις δημιουργεί μεγάλα μαθησιακά και κοινωνικά προβλήματα.

Άλλη μία εβδομάδα περιθώριο για το επίδομα των 400 ευρώ

Κορωνοϊός: Δε θα γίνει πάλι lockdown εάν έχουμε έξαρση το φθινόπωρο

«Το φυσιολογικό είναι η Πολιτεία να προσπαθεί να ανοίξει πιο γρήγορα τα σχολεία, αν δεν υπάρχει υγειονομικής κίνδυνος», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, θα παραμείνουν κλειστά έως και τις 31 Μαΐου.

Έρχεται επιδότηση έως 6.000 ευρώ για την αγορά νέου αυτοκίνητου

Ρύθμιση - εξπρές για χρέη σε εφορία και ταμεία εν μέσω κορωνοϊού

Ο κ. Πέτσας διέψευσε τα σενάρια περί ανασχηματισμού, κάτι που έχει κάτι μέσω συνεργατών του και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Tέλος στα σενάρια ανασχηματισμού από Μητσοτάκη

Παράλληλα, ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι δεν τίθεται κανένα θέμα μείωσης μισθών ή συντάξεων στο δημόσιο.

Αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό και την εργασία, το οποίο θα ανακοινωθεί αύριο, Τετάρτη, με διάγγελμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «Θα είναι ένα συνολικό πακέτο που θα εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, για να νιώσουν ασφαλείς οι επιχειρηματίες».

Μέρκελ – Μακρόν συμφώνησαν για «ταμείο ανάκαμψης» 500 δισ. ευρώ

Σχετικά με το πακέτο στήριξης, μετά τη συμφωνία Γαλλίας – Γερμανίας, είπε: «Έχουμε για πρώτη φορά ένα πολύ μεγάλο πακέτο στήριξης -κυρίως με επιχορήγηση και όχι με δανεισμό- είπα σχετικά με τη συμφωνία Γαλλίας και Γερμανίας στο ζήτημα της οικονομικής στήριξης των πληγεισών χωρών της Ε.Ε. με 500 δισ. ευρώ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top