Έρχεται επιδότηση έως 6.000 ευρώ για την αγορά νέου αυτοκίνητου

Ποια οχήματα θα αφορά

Αγορά νέου αυτοκινήτου

Κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων από ιδιώτες καταναλωτές, ιδιοκτήτες Ταξί αλλά και εταιρείες διανομής προϊόντων εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Ελλάδος (ΣΕΑΑ) Γιώργος Βασιλάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι το ύψος των κινήτρων θα είναι αντίστοιχο της Γερμανίας και της Ολλανδίας ενώ για τους ιδιοκτήτες Ταξί ή για επαγγελματικό όχημα οι επιδοτήσεις θα είναι διπλάσιες.

Τελευταία ευκαιρία: Μικρή παράταση για επιστρεπτέα προκαταβολή

Σύμφωνα με το neswauto.gr, οι επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικού οχήματος στη Γερμανία κυμαίνονται έως 6.000 ευρώ ενώ στην Ολλανδία η επιδότηση είναι έως 5.000 ευρώ.

Συνεπώς, η επιδότηση στην Ελλάδα αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 5.000 και 6.000 ευρώ, ενώ για τους επαγγελματίες θα διπλασιάζεται και θα κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 12.000 ευρώ

Αναφορικά με την απόσυρση που ακούγεται ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ ξεκαθάρισε ότι θα αφορά μόνο όσους αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο οι οποίοι αν αποσύρουν και κάποιο παλαιό όχημα ταυτόχρονα θα λαμβάνουν κάποια επιπλέον επιδότηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top