Δίκη Τοπαλούδη: Το μεσημέρι η απόφαση για τη δολοφονία της Ελένης

Τα βλέμματα στραμμένα στη δικαστική αίθουσα

Μετά από 17 σχεδόν μήνες, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται η κάθαρση της τραγωδίας της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, καθώς το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για τους δύο κατηγορουμένους. 

Συνεχίζεται η δίκη Τοπαλούδη - Παραμένει στην υπόθεση η εισαγγελέας

Δικαστές και ένορκοι θα αποφασίσουν για την «τύχη» του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορούμενού του, ενώ στο ακροατήριο θα βρίσκονται οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, περιμένοντας τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού τους. 

Η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης είχε πολλές εντάσεις, κυρίως λόγω της στάσης που κράτησαν οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι μέχρι και την τελευταία στιγμή έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και αρνήθηκαν να ρίξουν φως στο τι έγινε ακριβώς το μοιραίο εκείνο βράδυ του Νοεμβρίου στο εξοχικό του 23χρονου στη Λίνδο της Ρόδου. 

Δίκη Τοπαλούδη: Το «ευχαριστώ» της εισαγγελέως στους γονείς της Ελένης

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών. Νωρίτερα όμως είχε προκληθεί για μια ακόμα φορά ένταση, καθώς έγινε γνωστή η ενόχληση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τις αναφορές της εισαγγελέως της έδρας, ότι στην υπόθεση Τοπαλούδη οι κατηγορούμενοι και οι υπερασπιστές τους προσπάθησαν να συσκοτίσουν την αλήθεια. 

Συγκεκριμένα η κυρία εισαγγελέας είχε πει κατά την αγόρευσή της πως οι δικηγόροι αποκαλούνται συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης και πρέπει και εκείνοι να συμβάλλουν σε αυτό που αποσκοπεί και η Δικαιοσύνη, δηλαδή στην ανεύρεση της αλήθειας.

Δίκη Τοπαλούδη: «Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή, τους αντιστάθηκε»

Μάλιστα χθες δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ βρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου και διαμαρτυρήθηκαν για τις αναφορές της εισαγγελέως. Εκείνη ανέφερε ότι θα δηλώσει αποχή από τη δίκη και η διαδικασία διεκόπη. Όταν το δικαστήριο επανήλθε η δίκη συνεχίστηκε με την εισαγγελέα να αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της και έλαβε εντολή να παραμείνει στη διαδικασία.

Μία μέρα πριν η αγόρευση της εισαγγελέως είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. 

Δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη θα είναι πάντα κομμάτι της ζωής μου»

«Η Ελένη ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή, ως άμωμος αμνός. Είχαν σχέδιο να την βιάσουν και νεκρή θα την βίαζαν» είπε και σε άλλο σημείο της αγόρευσής της επισήμανε: «Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Ήταν αθώα αλλά με δύναμη ψυχής. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με την ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν…».

Έκανε μάλιστα λόγο για προμελετημένο σχέδιο και σημείωσε πως η αντίσταση της Ελένης πυροδότησε τον θυμό των κατηγορουμένων, οι οποίοι σκέφτηκαν πως αν ζούσε θα τους κατέδιδε στην αστυνομία και γι’ αυτό τη σκότωσαν. 

Δίκη Τοπαλούδη: «Δεν άντεχα να ακούω τη φρίκη που βίωσε το παιδί μου»

Συγκινητικά ήταν και όσα είπε για την Ελένη Τοπαλούδη απευθυνόμενη συνεχώς στους γονείς της. 

Δίκη Τοπαλούδη: «Εξοργίστηκε και άρχισε να τη χτυπά και να την κλωτσάει»

«Η Ελένη ήταν ένα κορίτσι με όνειρα και με πολύ υψηλούς στόχους. Αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι-σύμβολο …Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους» είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως η Ελένη θα ζει πάντα μέσα της και η ίδια θα κάνει τα πάντα για να αποδοθεί δικαιοσύνη, ακόμα κι αν καταστραφεί όλος ο κόσμος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top