Οργανωμένες παραλίες: Πήραν το μέτρο και ξεκίνησαν τις προετοιμασίες

Πυρετώδεις οι ρυθμοί για το άνοιγμα του Σαββάτου

Ο κύβος ερρίφθη και το Σάββατο 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν και πάλι στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Από το πρωί οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Οι υπεύθυνοι των οργανωμένων παραλιών, με μεζούρες και μέτρα στα χέρια, άρχισαν να μετρούν αποστάσεις και να τοποθετούν  αναλόγως τις ομπρέλες που θα υποδεχθούν το Σάββατο τους λουόμενους. 

Μπουλντόζες, διαμορφώνουν την παραλία, τα beach bar προετοιμάζονται για την εξυπηρέτηση του κοινού βάσει των κανόνων, ενώ το προσωπικό εκπαιδεύεται στους νέους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν από το Σάββατο και για όλο το καλοκαίρι. 

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Προστασίας, θα επιτρέπονται 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., οι ομπρέλες θα βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων η μία από την άλλη, ενώ οι ξαπλώστρες σε διαφορετικές ομπρέλες θα έχουν απόσταση τουλάχιστον ενάμιση μέτρο. 

Επίσης, ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away). Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.

Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών. Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά και δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο και υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.

Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου. 

Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου, ενώ απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top