Συναγερμός σε δύο νοσοκομεία - Εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί ασθενείς

Δεν αντιμετωπίστηκαν ως ύποπτα κρούσματα

Δείτε τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα

Συναγερμός έχει σημάνει στα νοσοκομεία «Αλεξάνδρα» και «ΑΧΕΠΑ» μετά από δύο θετικά στον κορωνοϊό τεστ που λήφθηκαν από ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονταν για διαφορετικούς λόγους.

Κορωνοϊός: Στους 146 οι νεκροί - Κατέληξε 50χρονος από τη Λάρισα

Την περασμένη Κυριακή, διασωληνώθηκε ασθενής, ο οποίος δεν αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Παρά το γεγονός ότι είχε εισαχθεί για άλλο πρόβλημα υγείας και όχι κορωνοϊό, έγινε δειγματοληψία και ο ασθενής βρέθηκε θετικός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα επτά νοσηλευτές και έξι γιατροί να τεθούν σε καραντίνα. 

ΑΧΕΠΑ: 70χρονη χωρίς συμπτώματα βρέθηκε θετική στον ιό

Ανησυχία υπάρχει και στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όταν νοσηλευόμενη γυναίκα δεν παρουσίασε κανένα σύπτωμα του ιού για δέκα ημές και λίγο πριν μπει στο χειρουργείο, βρέθηκε θετική. 

Η 70χρονη βρισκόταν στην προπεδευτική κλινική, όπου πριν από μέρες μεταφέρθηκε και ένας 81χρονος  με ύποπτα συμπτώματα, αρνητικός όμως στον ιό.

Κορωνοϊός: Πώς θα γίνονται οι επισκέψεις στον οδοντίατρο

Παρόλα αυτά, ο άνδρας στο δεύτερο τεστ βρέθηκε θετικός. Πάνω από 40 άτομα, ανάμεσά τους γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές και τραυματιοφορείς υποβλήθηκαν σε τεστ, καθώς οι δύο θετικοί ασθενείς νοσηλεύονταν χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις για πολλές ημέρες. 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο μοριακός έλεγχος πρέπει να είναι απαραίτητος σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία αλλά και τα χειρουργεία. Αυτό προϋποθέτει τα νοσοκομεία να διαθέτουν την υποδομή να κάνουν στα εργαστήρια τους τον έλεγχο για κωρονοϊό, ώστε τα αποτελέσματα να είναι άμεσα.

Μάλιστα από την εισαγωγή τους θα πρέπει να μεσολαβούν κάποιες ημέρες νοσηλείας με επαναλαμβανόμενα τεστ ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια τόσο του ασθενή όσο και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά το χειρουργείο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top