Δίκη Τοπαλούδη: Εν αναμονή της απόφασης για τη δολοφονία της Ελένης

«Έχουν εξαντληθεί τα ψυχικά μας αποθέματα» είπε ο πατέρας της φοιτήτριας

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Τοπαλούδη, στην εκπομπή «Αλήθειες με ΤΗ Ζήνα»

Με τις καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Μετά από δύο αναβολές λόγω κορωνοϊού, η εκδίκαση βρίσκεται στην τελική ευθεία, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Δίκη Τοπαλούδη: Ξυπόλητος ο Ροδίτης -«Είναι άκυρη» φώναζε για τη γιαγιά του

Για πρώτη φορά στην έδρα κάθονται μόνο οι δικαστές, η Εισαγγελέας και η γραμματέας, ενώ οι ένορκοι για λόγους ασφαλείας κάθισαν στα έδρανα των δικηγόρων, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του Star, Κωνσταντίνου Γεώργιζα. Στην αίθουσα των 98 τ.μ.-σύμφωνα με τους δικηγόρους-, βρίσκονταν περίπου 20 άτομα, ενώ δεν επετράπη η παρουσία κοινού, αλλά ούτε έστω ενός δημοσιογράφου με απόφαση της Προέδρου. Δεκάδες υποψήφιοι ένορκοι ήταν συγκεντρωμένοι για τις υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικαστούν. Η γραμματέας βγήκε έξω φωνάζοντας ονόματα προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι παρόντες και η κλήρωση έγινε εντός του κτιρίου. 

Δίκη Τοπαλούδη: «Τον έκαναν ό,τι ήθελαν οι παρέες του»

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας δε βρίσκεται σήμερα η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας. Η υγεία της Κούλας Αρμουτίδου είναι επιβαρυμένη. «Έχουν εξαντληθεί τα ψυχικά μας αποθέματα» σημείωσε ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Το κορίτσι βρέθηκε νεκρό σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, όπου σπούδαζε, τον Νοέμβριο του 2018. 

Τι είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

Στο εδώλιο για τη δολοφονία και τον βιασμό της, ένας 21χρονος Ροδίτης κι ένας 19χρονος αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι. «Στις 2 Ιουνίου εκπνέει το 18μηνο της κράτησής τους. Η δίκη δε θα εκπληρωθεί σήμερα ή αύριο» ανέφερε ο κ.Κούγιας συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Τοπαλούδη, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και εκτίμησε ότι θα υπάρχει απόφαση πριν τις 2 Ιουνίου.

Ο ποινικολόγος ερωτηθείς σχετικά με την κατάθεση του πατέρα του Ροδίτη, ο οποίος υποστήριζε τον γιο του,  είπε ότι εξετάζεται η εγκυρότητα των λεγόμενων του, όπως επίσης και του ψυχιάτρου που εξέτασε τον κατηγορούμενο. «Κατέρρευσε το σενάριο περί ψυχωτικής παθήσεων του δράστη» είπε επίσης ο Αλέξης Κούγιας.

Στο βίντεο η δήλωση του δικηγόρου του κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής και το ξέσπασμα του Γιάννη Τοπαλούδη

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής, Στέλιος Κιουρτζής σημείωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». ότι «η εβδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στην ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας και γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει κληθεί ένας μάρτυρας υπερασπίσεως για τον εντολέα του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top