Σύψας: «Το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το φάρμακο για τον κορωνοϊό»

Σε ένα χρόνο έτοιμο το εμβόλιο

Αισιόδοξος ότι το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμο το φάρμακο κατά του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, κ. Νίκος Σύψας. 

Remdesivir: Καθόλου καλά τα αποτελέσματα δηλώνει Έλληνας Καθηγητής

«Το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε και το φάρμακο. Ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς δηλαδή μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο», είπε ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ.

Remdesivir: Είναι αυτό το φάρμακο κατά του κορωνοϊού;

Πρόσθεσε ακόμα πως και το εμβόλιο θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο. 

«Ακόμα και το καλοκαίρι ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας και θα υπάρχουν κρούσματα σποραδικά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όπου έχουμε κρούσματα π.χ ξενοδοχεία ή δομές κλπ θα τα κλείνουμε», διευκρίνισε ο καθηγητής, δίνοντας μια μικρή γεύση για τους χειρισμούς που θα υπάρξουν το καλοκαίρι. 

Βρετανία: Δοκιμές με πλάσμα αίματος σε σοβαρά ασθενείς με Covid-19

Όπως είπε, τα μέτρα θα είναι στοχευμένα γιατί θα υπάρχουν περισσότερα τεστ κι έτσι θα είναι εφικτό να γίνεται νωρίτερα η διάγνωση και η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, ώστε να απομονώνεται ένα κομμάτι που ίσως να είναι επικίνδυνο, με την υπόλοιπη δομή να λειτουργεί κανονικά. 

ΠΟΥ: Μην περιμένετε εμβόλιο για τον κορωνοϊό τους επόμενους 12 μήνες

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας, ο κ. Σύψας είπε ότι πρέπει να τη φοράμε όταν παραβιάζεται ο κανόνας της απόστασης των δύο μέτρων, ενώ για τα τεστ σημείωσε πως στη χώρα μας μπορούν να γίνονται έως και 40.000 τεστ την εβδομάδα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top