Λάρισα: 20 τα θετικά κρούσματα στον οικισμό Ρομά

3.000 άνθρωποι σε καραντίνα

Τεράστια είναι η ανησυχία στη Λάρισα, καθώς μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων για κορωνοϊό σε οικισμό Ρομά, βρέθηκαν 20 θετικά κρούσματα. 

Λάρισα: Σε καραντίνα οικισμός Ρομά λόγω κορωνοϊού

Όλα ξεκίνησαν όταν στη συνοικία Νέα Σμύρνη της Λάρισας βρέθηκε θετικός στον ιό ένας 32χρονος Ρομά. Αμέσως η περιοχή τέθηκε σε καραντίνα και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τον 32χρονο. 

Κορωνοϊός: Πώς γίνεται η δειγματοληψία στο σπίτι;

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το μεσημέρι της Πέμπτης πήρε δείγματα και τελικά, όπως αποδείχθηκε 20 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστίς, δήλωσε στον ΑΝΤ1, ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη διασπορά του ιού στη Θεσσαλία και αναζητούνται τρόποι ώστε να απομακρυνθούν από τον οικισμό οι άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και να απομονωθούν από τον υπόλοιπο πληθυσμό. 

Η ιταλική τηλεόραση εκθειάζει την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Όπως τόνισε έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και θα ληφθούν 200 – 300 δείγματα για να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διασπορά. 

Πρόσθεσε ακόμα ότι βρέθηκε ένας χώρος, ένα κέντρο αποκατάστασης που είναι εκτός λειτουργίας, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενηθούν εκεί οι Ρομά που βρέθηκαν θετικοί στον ιό. 

«Αττικόν»: Γεννήθηκε και τρίτο παιδάκι από μητέρα θετική στον κορωνοϊό

Ο κ. Αγοραστός επεσήμανε πως η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη και σημείωσε πως θα γίνει το καλύτερο δυνατό για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία σε όλο τον νομό. 

Αυτό που φοβούνται είναι μήπως ο κορωνοϊός έχει μεταδοθεί και σε άλλους καταυλισμούς Ρομά που βρίσκονται στην περιοχή, που είναι επίσης πολυπληθείς. 

Κορωνοϊός: Στους 86 οι νεκροί - 71 νέα κρούσματα, 1.955 συνολικά

Δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στα σημεία της εισόδου της συγκεκριμένης συνοικίας ώστε να τηρηθεί η διαδικασία της καραντίνας. 

Σήμερα αναμένεται κλιμάκιο με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων να προχωρήσουν σε επιπλέον ελέγχους δειγμάτων στην συνοικία για να εντοπιστεί ακόμη καλύτερα το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top