Η ιταλική τηλεόραση εκθειάζει την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Εύσημα για την έγκαιρη λήψη μέτρων στον περιορισμό της πανδημίας

Έρημη Αθήνα

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση εκθειάζει τα αντανακλαστικά της Ελλάδας, αλλά και την αλληλεγγύη των κατοίκων στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι Times του Λονδίνου εκθειάζουν τους Έλληνες για την υπακοή στα μέτρα

Η δημόσια τηλεόραση Rai της Ιταλίας δίνει μεγάλη έμφαση στην κατ΄οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων από εθελοντές, υπό τον συντονισμό του Δήμου Αθηναίων, αναφέροντας ότι «Με μικρά φορτηγά, τα τρόφιμα παραδίδονται ασταμάτητα σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα».

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Καρμέλα Τζίλιο, το έργο των εθελοντών βοηθούν, επίσης, κοινωνικοί  λειτουργοί, ψυχολόγοι και γιατροί.

NYT: Ο Τσιόδρας ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες - ήρωες του κορωνοϊού

«Είναι ένας καθρέφτης της Ελλάδας η οποία, μέσα στην γενικότερη θύελλα της επιδημίας, κρατά σταθερά το πηδάλιο και καταφέρνει να περιορίσει το κύμα των μολύνσεων σε ένα ρυθμό που είναι από τους χαμηλότερους στον κόσμο, παρά τις  περικοπές των περασμένων ετών», τονίζει η Ιταλίδα δημοσιογράφος.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η χώρα μας κινήθηκε έγκαιρα, κλείνοντας τα σχολεία, αναγκάζοντας τα καταστήματα να κατεβάσουν προσωρινά ρολά και απαγορεύοντας δημόσιες εκδηλώσεις, πριν υπάρξουν θύματα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top