Κορωνοϊός: Στους 86 οι νεκροί - 71 νέα κρούσματα, 1.955 συνολικά

Όλες οι διευκρινήσεις Τσιόδρα για τη χρήση μάσκας και γαντιών

Δείτε στο βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star στη νοηματική, όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ημερήσια ενημέρωση.

Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 86. Επίσης, ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον τα 1.955.

Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκαν άλλοι τρεις ασθενείς από ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

Ακόμα, 79 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με μέσο όρο ηλικίας τα 79 έτη, ενώ 16 συνάνθρωποί μας εξήλθαν από αυτές.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιοδρας, 518 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ 734 συνδέονται με κάποιο άλλο γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός: Πότε και πού πρέπει να φοράμε ιατρική μάσκα

Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τις συστάσεις του ΠΟΥ για τη χρήση μάσκας και γαντιών

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του ΠΟΥ και του ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τη χρήση μάσκας, κατέληξε να συμφωνήσει με το τελευταίο.

Από τη χρήση της μάσκας θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα εφαρμόσουμε αναλόγως με την πορεία της επιδημίας, κυρίως για την προστασία από τη μόλυνση από όσους είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτώματα

Εντούτοις, συζητήθηκε η αύξηση του κινδύνου από την χρήση της μάσκας και την ψευδή αίσθηση ασφάλειας που παρέχει. Η Επιτροπή θεωρεί ότι στην παρούσα φάση τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων υγιεινής, κυρίως των χεριών.

Η επιτροπή δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση μάσκας από το κοινό. Ο Σωτήρης Τσιόδρας πρόσθεσε ότι θα επανατοποθετηθεί εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Προσοχή στη χρήση μάσκας

Η επιτροπή δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση μάσκας από το κοινό. Ο Σωτήρης Τσιόδρας πρόσθεσε ότι θα επανατοποθετηθεί εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Μάσκα: Να φοράμε ή όχι; Σήμερα οι απαντήσεις

Ειδικά για τη χρήση ιατρικών μασκών με βαλβίδα, αυτές δεν συστήνονται και είναι επικίνδυνες όταν χρησιμοποιούνται από ανθρώπους του γενικού κοινού και η χρήση τους πρέπει να γίνεται από τους επαγγελματίες που εργάζονται σε ΜΕΘ και τους αναισθησιολόγους.

Τι συμβαίνει με τα γάντια

Σε ό,τι αφορά στα γάντια μίας χρήσης, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι λίγες ενδείξεις υπάρχουν ότι η χρήση τους από το γενικό κοινό προσφέρει προστασία. Αντιθέτως, η αδιάκριτη χρήση τους σε δημόσιους χώρους είναι μάταιη, ή ακόμα μπορεί και να κάνει κακό.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, τα γάντια αυτά δεν έχουν σχεδιαστεί για εκτεταμένη χρήση, μπορούν εύκολα να φθαρούν και να αποκτήσουν τρυπούλες, θέτοντας σε κίνδυνο το άτομο που τα φοράει.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top