Πάλεψαν γενναία και νίκησαν τον κορωνοϊό!

Συμπολίτες μας δίνουν μαθήματα ελπίδας και ανθρωπιάς

Η ελπίδα ξαναγεννήθηκε στη Δυτική Μακεδονία, καθώς τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν χτυπημένοι από τον κορωνοϊό, πήραν σήμερα εξιτήριο. Η μία από αυτούς είναι 87 ετών. Η Λευκή Γεωργάκη και η Τασούλα Παπανικολάου μίλησαν με συγγενείς τους για το θαύμα που έγινε. 

Κορωνοϊός: Ελπιδοφόρα η αποσωλήνωση ασθενών από τις ΜΕΘ

Το θαύμα έγινε στη Δραγασιά Κοζάνης: 87χρονη νίκησε τον κορωνοϊό

Η 87χρονη απο τη Δραγασιά πήρε εξιτήριο από το Μαμάτσειο νοσοκομείο σημερα το πρωί. Για τρεις εβδομάδες πάλεψε σκληρά τον covid-19 και κατάφερε να τον νικήσει. Οι γιατροί μιλούν για θαύμα, καθώς η ηλικία της δεν έδινε στην αρχή πολλές ελπίδες. Όπως εκμυστηρεύτηκαν συγκινημένοι συγγενείς της γενναίας γυναίκας: «Ησυχία θέλουμε και τίποτε άλλο και τα εγγόνια μας κοντά. Υγεία, υγεία να έχουμε και τίποτε άλλο». 

Κορωνοϊός: Στους 83 οι νεκροί - 52 νέα κρούσματα, 1.884 συνολικά

Η 87χρονη έχασε γιο και σύζυγο

Η 87χρονη πρώην ασθενής, όμως, έχασε από την πανδημία τα δύο πιο αγαπημένα της πρόσωπα. Τον γιο της, 64 ετών, ιδιοκήτη του καφενείου στη Δαμασκηνιά και τον σύζυγό της, 90 ετών. Ο εγγονός της απέφευγε να της πει όλη την αλήθεια και της έκρυβε ότι το παιδί της έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό: «Πείτε μου τι να της πω, που με ρωτάει κάθε μέρα που μιλάμε στο τηλέφωνο για τον πατέρα μου... για το παιδί της. Με ρωτάει συνεχώς τι κάνει ο γιος της...».

Κορωνοϊός: Νέα γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για γονείς και παιδιά

Η Ελπίδα επιστρέφει στη Δραγασιά Κοζάνης

Οι κάτοικοι στη Δραγασιά πέρασαν τον δικό τους Γολγοθά, έχασαν συγγενείς, φίλους και γείτονες... Τα κατάφεραν, όμως, στάθηκαν δυνατοί και βρίσκονται και πάλι εδώ. Όπως υποστήριξαν στην κάμερα του Star, τους λείπουν οι αγκαλιές και τα εγγόνια τους και εύχονται «αυτά τα πράγματα να μην ξαναέρθουν».

Κορωνοϊός: Άλλοι τρεις άνθρωποι βγήκαν νικητές και πήραν εξιτήριο

«Οι γονείς μου, 87 και 86 ετών, νίκησαν τον κορωνοϊό»

Τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει και σε ένα άλλο ζευγάρι από τη Δαμασκηνιά. Ειναι 87 και 86 χρόνων και νοσηλεύονται στο ίδιο δωμάτιο, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ σε λίγες ημέρες παίρνουν εξιτήριο. Όπως ανέφερε ο γιος του ζευγαριού: «Ημέρα με την ημέρα καλυτερεύουν. Ήταν πολύ δύσκολη η κατάστασή τους. Πάλεψαν πολλές ημέρες και τα κατάφεραν. Οι γιατροί μας λένε ότι πάνε πάρα πολύ καλά και ότι είναι πολύ αισιόδοξοι. Είναι ένα θαύμα».

Χαρδαλιάς: Κανείς δε θα περνά αναίτια τα διόδια –Στα 300 ευρώ το πρόστιμο

Δύο άνδρες από την Κοζάνη θεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό

Νικητές επέστρεψαν σήμερα στα σπίτια τους και δύο άνδρες, 74 χρόνων από τη Γαλατινή Κοζάνης και 50 ετών απο τη Σιάτιστα. Δυστυχώς, όμως, ο 50χρονος θρηνεί από τον κορωνοϊό δύο μέλη της οικογένειάς του, τη μητέρα του και τον αδερφό του, μόλις 53 χρόνων.

Όπως ανέφερε ο οδηγός ταξί που τους μετέφερε στο νοσοκομείο: «Δε φανταζόμουν στις 9 Μαρτίου που μετέφερα τα δύο αδέρφια στο νοσοκομείο ότι ο ένας θα πέθαινε. Μακάρι να σωνόταν και ο μεγάλος. Πάει η οικογένεια σε μία εβδομάδα. Ευτυχώς που ο ένας είναι καλά τουλάχιστον».

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Κοζάνης: Νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

«Με χειροκροτούσαν γιατροί και νοσηλευτές»

Ευχάριστα είναι τα νέα και για τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, Σπύρο Μάμαλη, ο οποίος νοσηλεύτηκε για 18 ημέρες στο νοσοκομείο Αχέπα.

Χθες το απόγευμα, όμως, κατάφερε και πήρε εξιτήριο. Κατά την έξοδό του, όπως μας είπε, γιατροί και νοσηλευτές τον χειροκρότησαν: «Μαζεύτηκαν όλοι μαζί και χειροκροτούσαν. Ήταν πολύ συγκινητικό. Και τώρα συγκινούμαι όταν το σκέφτομαι. Ήταν κάτι φοβερό αυτό που ζήσαμε όλες αυτές τις ημέρες, με ανθρώπους που δε γνώριζα. Με ανθρώπους που δεν είδα ποτέ το πρόσωπό τους, να έχουμε αναπτύξει μία τόσο στενή σχέση μαζί τους».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top