Κορωνοϊός: Ελπιδοφόρα η αποσωλήνωση ασθενών από τις ΜΕΘ

Πότε ένας ασθενής μπορεί να βγει από την εντατική 

Η μάχη με τον κορωνοϊό δίνεται στις ΜΕΘ, ενώ οι ειδικοί αξιολογούν θετικά το γεγονός ότι συμπολίτες μας καταφέρνουν και παίρνουν εξιτήριο από τις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως κι ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώνεται.

Κορωνοϊός: Στους 83 οι νεκροί - 52 νέα κρούσματα, 1.884 συνολικά

Η καθηγήτρια εντατική θεραπείας, κυρία Αντωνία Κουτσούκου, εξηγεί αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πότε ένας ασθενής μπορεί να βγει από την εντατική. 

Οι εντατικολόγοι παλεύουν στις ΜΕΘ, υπερβαίνουν τον εαυτό τους και βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ.... των ανθρώπων που δεν ξέρουν αν θα ζήσουν ή αν θα πεθάνουν.

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Κοζάνης: Νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

«Οι συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονται σήμερα στις ΜΕΘ να μη χάνουν τις ελπίδες τους, γιατί ένα αρκετά καλό ποσοστό θα τα καταφέρει και θα βγει», δηλώνει στο Star η κ. Κουτσούκου.

Πότε ένας ασθενής μπορεί να βγει από την εντατική 

Όπως επεσήμανε η κ. Κουτσούκου, για να βγει κάποιος ασθενής από τη ΜΕΘ πρέπει να ειναι αναπνευστικά καλά, να ειναι αιμοδυναμικά καλά, να έχει ζωτικές λειτουργίες και βεβαίως να έχει και καλό επίπεδο συνείδησης.  

«Άθλος» η αποσωλήνωση 14 ασθενών

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα, από την αρχή της κρίσης έως σήμερα 14 ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί, νούμερο πολύ σημαντικό, αν σκεφθεί κανείς ότι,σύμφωνα με τους ειδικούς, πάνω από το 50% των διασωληνωμένων χάνει την μάχη. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top