Χαρδαλιάς: Κανείς δε θα περνά αναίτια τα διόδια –Στα 300 ευρώ το πρόστιμο

Ξεκίνησαν ήδη σαρωτικοί έλεγχοι και σε λιμάνια, σταθμούς τρένων και ΚΤΕΛ 

Δρακόντεια μέτρα επιτήρησης της απαγόρευσης μετακινήσεων ανακοίνωσε  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την καθιερωμένη ενημέρωση από τον ειδικό λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα για τον αριθμό των κρουμάτων.    

Κορωνοϊός: Στους 83 οι νεκροί - 52 νέα κρούσματα, 1.884 συνολικά

«Στα διόδια σε όλη την επικράτεια,  γίνεται έλεγχος των οχημάτων από την τροχαία σε 24ωρη βάση. Το Λιμενικό προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους στα λιμάνια» ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι τα μέτρα εφαρμόζονται ήδη από τις 6 μ.μ. σήμερα και  προειδοποίησε ότι δε θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα παραβίασης των κυβερνητικών μέτρων. Οι μοναδικοί που θα μπορούν να μετακινούνται είναι όσοι έχουν μαζί τους το έντυπο Ε9 της φορολογικής τους δήλωσης, το οποίο αποδεικνύει τη  διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, με το πρόστιμο να διπλασιάζεται πλέον και να ανέρχεται στα 300 ευρώ.    

Αντίστοιχα μέτρα επιτήρησης της κυκλοφορίας θα ληφθούν επίσης στις παράπλευρες οδούς των αυτοκινητοδρόμων, σε όλες τις εθνικές και επαρχιακές οδούς, όπως και στα λιμάνια, τα αεοροδρόμια, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και τρένων κ.α.  Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινούνται με φύλλο πορείας.    

«Δεν έχουμε κρύψει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε στο στόχο ιδίως τις μέρες του Πάσχα» δήλωσε ο Υφυπουργός ο οποίος επισήμανε ότι ακόμη και ένα φύγει κάποιος για να κάνει Πάσχα στο χωριό του, δε θα μπορέσει στη συνέχεια να επιστρέψει στα αστικά κέντρα. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ήταν αρνητικός στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Αργυρουπολης –  Ελληνικού να διανείμει στους πιστούς το Άγιο Φως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, επισημαίνοντας ότι παρότι η πρόθεση είναι καλή, αν αυτό γίνει σε κάθε Δήμο θα οδηγήσει σε καταστρατήγηση των μέτρων. 

Το Άγιο Φως στο… σπίτι σας φέρνει Δήμος της Αττικής!  

    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top