Το Άγιο Φως στο… σπίτι σας φέρνει Δήμος της Αττικής!  

Το σχέδιο του ΥΠΕΞ για να έρθει φέτος το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα  

Άγιο Φως

Το Άγιο Φως στο σπίτι των  δημοτών υπόσχεται να φέρει δήμαρχος της Αττικής, την ίδια ώρα που το ελληνικό ΥΠΕΞ εκπονεί ειδικό σχέδιο για να έρθει και φέτος το αναστάσιμο Φως από τα Ιεροσόλυμα, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση του (επίσης πληττόμενου από κορωνοϊό) Ισραήλ.  

Αποκλειστικό Star: Τι θα γίνει φέτος με το Άγιο Φως;   

Ο δήμαρχος ο οποίο υπόσχεται να φέρει το Άγιο Φως στα σπίτια των δημοτών είναι ο   δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης  Κωνσταντάτος, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει: 

 

 

«Το Αναστάσιμο Φως στο Σπίτι σας!

Το Μεγάλο Σάββατο με απόλυτο σεβασμό θα μεταφέρω το Αναστάσιμο Φως από το αεροδρόμιο στις εκκλησίες της πόλης μας.

Στην συνεχεία και δίχως να έρθετε στους ναούς, μένοντας σπίτι σας, κλιμάκιο της Διοίκησης του Δήμου μας θα σας μεταφέρει το Άγιο Φώς σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι.

Δίχως να βγείτε στους δρόμους με μεγάλη προσοχή θα σας ανάψουμε τα φαναράκια 
που θα έχετε αφήσει όσοι επιθυμείτε, έξω από τις πόρτες των πολυκατοικιών.

Η ενέργεια μας αυτή έχει ως στόχο να ενισχύσει τον αγώνα που δίνετε όλοι όσοι μένετε μέσα και το Άναστάσιμο Φως να σημάνει την πραγματική ανάσταση στα σπίτια μας και στις ζωές μας.

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες.

Για την ώρα όλοι να προμηθευτείτε κλειστού τύπου μεταλλικά Φαναράκια.

Μένετε σπίτι και εμείς σας φέρνουμε το Αναστάσιμο Φως»

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο φέτος για να έρθει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα,  σε συνεννόηση με την κυβέρνηση του Ισραήλ. 

Αυτή τη φορά θα μεταβεί στο Ισραήλ στρατιωτικό αεροσκάφος, με μόνο τρεις επιβάτες πλην του πληρώματος, οι οποίοι δεν θα αποβιβασθούν στο αεροδρόμιο. Το Άγιο Φως θα φέρει στο αεροσκάφος μικρή αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων συνοδευόμενη από τις αρχές ασφαλείας της χώρας και θα παραδοθεί στην ελληνική αντιπροσωπεία. 

Αμέσως μετά το αεροσκάφος θα απογειωθεί με κατεύθυνση  το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου το Άγιο Φως θα το υποδεχθεί μικρό  άγημα  και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς εκκλησιαστικές σχέσεις,  Κώστας Βλάσης. 

Όμως σε αντίθεση με άλλες χρονιές αυτή τη φορά δε θα γίνουν έκτακτες πτήσεις αυθημερόν προς τις απομακρυσμένες πόλεις της  Περιφέρειας και το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε αυτές μόνο με προγραμματισμένες πτήσεις, ίσως και τις επόμενες ημέρες του Μεγάλου Σαββάτου. Για το θέμα αυτό είχε προϊδεάσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ομιλία του κατά τον Ακάθιστο Ύμνο,  επισημαίνοντας ότι και άλλες χρονιές, σε  παλαιότερες δεκαετίες το Φως της Ανάστασης άναβε από το άσβεστο καντήλι της  Αγίας Τράπεζας     

Ο κ. Βλάσης δήλωσε για το θέμα αυτό σήμερα στην ΕΡΤ 1:

«Θα γίνει κανονικά η μεταφορά του Αγίου Φωτός, δεν ήταν δυνατόν να μην γίνει αυτό. Είναι σαφείς και οι εντολές του κ. Πρωθυπουργού». Όπως διευκρίνισε «θα γίνει προσπάθεια να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη της Ελλάδας»,  αλλά «δε θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις για να το μεταφέρουν».  
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top