Χλωροκίνη: Επαρκή τα αποθέματα στην Ελλάδα - Ξεκίνησε η δωρεάν χορήγηση

Αποκλειστικά στο Star η γυναίκα που ανέλαβε την αστραπιαία πρωτοβουλία

Οι μάχες στο μέτωπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν επεκταθεί και στην αναζήτηση της χλωροκίνης, της δραστικής ουσίας, η οποία χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα σχήματα θεραπείας του κορωνοϊού. Η χώρα μας πρόλαβε να θωρακιστεί, καθώς μια ελληνική εταιρία εξασφάλισε και διαθέτει δωρεάν στα νοσοκομεία τα πολύτιμα σκευάσματα.

Uni-pharma: Ξεκίνησε τη διάθεση χλωροκίνης στα νοσοκομεία αναφοράς

Η γυναίκα η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως ανέφερε η Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος  και διευθύνουσα σύμβουλος της Uni-Pharma, η πρώτη ύλη ήταν μια αστραπιαία κίνηση, η οποία προέκυψε από μια προσωπική της πρωτοβουλία, όταν άκουσε τα πρώτα θετικά ελπιδοφόρα μηνύματα από τη δοκιμή της χλωροκίνης στην Κίνα.

Χλωροκίνη: Το φάρμακο που δίνει ελπίδες για τη θεραπεία του κορωνοϊού

«Αμέσως θυμήθηκα το φάρμακο του πατέρα μου της δεκαετίας του ‘80 και αμέσως πλήρωσα το έμβασμα στον Ινδό παραγωγό για να έρθουν 5 τόνοι χλωροκίνης στις 21 Μαρτίου. Η αγορά βάρυνε αποκλειστικά εμάς», δήλωσε αποκλειστικά στο Star.

Ξεκίνησε η δωρεάν χορήγηση στα νοσοκομεία

Τα εργαστήρια δούλεψαν πυρετωδώς και ήδη η δωρεάν διάθεση του σκευάσματος ξεκίνησε, ενώ προς το παρόν δεν διακινείται σε φαρμακεία και χορηγείται με ιατρική συνταγή. 

«Το προϊόν ονομάζεται UNIKINON και είναι ήδη έτοιμο στις εγκαταστάσεις μας. Αυτή τη στιγμή χορηγείται μόνο στα νοσοκομεία της χώρας για να καλυφθούν οι ανάγκες στους πάσχοντες συνανθρώπους μας όπως επίσης για λόγους προφύλαξης στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της χώρας που μάχονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας», πρόσθεσε η κα Ιουλία Τσέτη.

 

Κορωνοϊός: Αμερικανός πέθανε γιατί ήπιε καθαριστικό ενυδρείων με χλωροκίνη

Επαρκής η χλωροκίνη για την Ελλάδα

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας, καθώς και της AEGEAN που έφερε με αεροσκάφος την πρώτη ύλη στη χώρα χωρίς να περάσει από σταθμούς όπως η Τουρκία με κίνδυνο να κατασχεθεί το φαρμακευτικό φορτίο. 

«Υπερκαλύπτει τις ανάγκες της χώρας μας και μακάρι να είναι αχρείαστοι αυτοί οι τόνοι. Η UNI-PHARMA προχώρησε σε δωρεά και στην Κυπριακή Δημοκρατία, εκτός από την Ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε και οι δυο χώρες να είναι θωρακισμένες στα περιστατικά τα οποία προκύπτουν», συμπλήρωσε.

Ο πόλεμος της χλωροκίνης εκτόξευσε την τιμή και έκλεισε σύνορα

Διεθνώς έχει ξεσπάσει πόλεμος στην αναζήτηση φαρμακευτικών υλών, ενώ η τιμή της χλωροκίνης έχει εκτοξευτεί.

Η φαρμακευτική εταιρεία διενεργεί κλινική μελέτη για την επίδραση της χλωροκίνης στον κορωνοϊό, με την ελπιδοφόρα ονομασία HOPE και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στο επόμενο δίμηνο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top