Κορωνοϊός: Μάσκες και γάντια σε πασχαλινούς σοκολατένιους κούνελους

«H καραντίνα γκρέμισε τον τζίρο στα αρτοζαχαροπλαστεία» λένε στο star.gr

Δείτε τι είπε στο star.gr o κ. Βαζάκας, ο άνθρωπος που φόρεσε μάσκα και γάντια στους σοκολατένιους κούνελους

Ο κορωνοϊός και η καραντίνα έπληξαν και τους νονούς και τις νονές οι οποίοι καθηλωμένοι στα σπίτια τους δυσκολεύονται να εκπληρώσουν τις πασχαλινές υποχρεώσεις προς τα βαφτιστήρια.

Καθώς η παράδοση θέλει να προσφέρουν σοκολατένια αυγά και άλλα γλυκίσματα, το κενό που δημιούργησε η πανδημία φιλοδοξεί να καλύψει ένα αρτοζαχαροπλαστείο στη Λυκόβρυση που με περίσσιο χιούμορ λάνσαρε πασχαλινούς σοκολατένιους κούνελους με μάσκες και γάντια μιας χρήσης, αναλαμβάνοντας μάλιστα και τη διανομή τους.

 

Εμπνευσμένοι από την επικαιρότητα οι πασχαλινοί κούνελοι με μάσκες και γάντια, βγαίνουν σε δύο μεγέθη

«Θέλαμε να δώσουμε λίγο χαμόγελο και ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ψυχραιμίας», είπε στο star.gr o εμπνευστής της ιδέας Τάσος Βαζάκας, φούρναρης 3ης γενιάς. «Γάντια και μάσκες είναι μέρος της καθημερινότητάς μας πλέον, γι’ αυτό και τα φορέσαμε στους κούνελους, για να δείξουμε ότι πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας όλοι».

Οι μάσκες είναι βρώσιμες από ζαχαρόπαστα, ενώ οι σοκολατένιοι κούνελοι βγαίνουν σε δύο μεγέθη. Το μικρό ζυγίζει ένα 1 κιλό, έχει ύψος 45 εκ. και κοστίζει 19,50 ευρώ ενώ το μεγάλο των 2 κιλών, με ύψος 65 εκ. έχει κόστος 31 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την παραγγελία τους τηλεφωνικά, μέσω email ή μέσα από τη σελίδα του αρτοζαχαροπλαστείου στο FB.

«Συμβιώνοντας» με ... κορωνοϊό

«Η ανταπόκριση είναι μεγάλη και από το εξωτερικό. Έως τώρα έχουν επικοινωνήσει μαζί μας από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Αγγλία, αλλά και από τον Καναδά και την Αμερική … μέχρι και από την Αυστραλία μας κάλεσαν, προκειμένου να στείλουν σε δικούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα, εκτός από τον σοκολατένιο κούνελο, ένα πασχαλινό αυγό, ένα τσουρέκι ή παραδοσιακά πασχαλο-κούλουρα. Δεν περιμέναμε να έχει τέτοια ανταπόκριση η κίνησή μας και να έχει τέτοια διάθεση ο κόσμος να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που δεν μπορεί να δει από κοντά αυτόν τον καιρό λόγω των συνθηκών. Ο κόσμος θέλει να προσφέρει, να γλυκάνει τους δικούς του ανθρώπους, να δώσει αγάπη», είπε.

Ανοικτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή – Αλλάζει το ωράριο λόγω Πάσχα

Η καραντίνα έπληξε το γλυκό...

«Ανάλογα με το κατάστημα η πτώση στον τζίρο κυμαίνεται από 50 έως και 70% στον κλάδο, ενώ κάποιοι συνάδελφοι αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω της καραντίνας», είπε στο star.gr o κ. Βαζάκας.

Θεσσαλονίκη: Ζαχαροπλαστείο εμπνεύστηκε από τον κορωνοϊό και έφτιαξε...

«Τα μεγάλα γλυκά, οι τούρτες δεν υπάρχουν πια στο μυαλό των καταναλωτών, καθώς ο κόσμος δε μπορεί να πάει μία επίσκεψη ή να γιορτάσει μία ονομαστική εορτή και να κεράσει. Το γλυκό έχει πέσει αρκετά και ο κόσμος έχει στραφεί στα πιο παραδοσιακά προϊόντα. Συνήθως προτιμάει ψωμάκι, τυρόπιτα και καφεδάκι, ενώ στο τέλος μπορεί να αγοράσει και ένα ατομικό γλυκό, όπως μία πάστα ή κάποιο σιροπιαστό» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top