Ανοικτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή – Αλλάζει το ωράριο λόγω Πάσχα

Γεωργιάδης: Επαρκεί η εγχώρια παραγωγή για αμνοερίφια

Ανοικτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων την ερχόμενη Κυριακή, 12 Απριλίου, καθώς ξεκινά το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα.

Την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα, που παραμένουν ανοικτά εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου 40%: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Κορωνοϊός: Πότε θα δοθούν τα 800 ευρώ (Αναλυτικός πίνακας)

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Παρασκευή θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Γεωργιάδης: Επαρκεί η εγχώρια παραγωγή για αμνοερίφια

Αναφορικά με την επάρκεια των αμνοεριφίων στην αγορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως αναμένεται να μειωθεί η ζήτηση και τόνισε πως η εγχώρια παραγωγή επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Έρχεται πακέτο μέτρων και για τους ανέργους λόγω κορωνοϊού

«Κάθε μέρα παρακολουθούμε την αγορά» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο κ. Γεωργιάδης είπε – μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM – πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, με την οποία θα διευκολυνθούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.

Βάσει αυτής, θα δίνεται η δυνατότητα παραγωγούς που το επιθυμούν να μετακινηθούν άπαξ σε μία πόλη (παραδείγματος χάριν στην Αθήνα) και το εμπόρευμα να τους αποστέλλεται από την περιοχή παραγωγής, χωρίς αυτοί να μετακινούνται εκτός των τειχών της περιοχής αυτής.

Γιατί θα αυξηθεί τη τιμή σε βασικά προϊόντα όπως το ρύζι

Σχολιάζοντας την αύξηση τιμών, που έχει παρατηρηθεί σε μία σειρά προϊόντων, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως εντοπίζεται σε συγκεκριμένα είδη, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, οι πιπεριές και το ρύζι, και οφείλονται όπως είπε στην αύξηση των εξαγωγών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top