Γιατί θα αυξηθεί τη τιμή σε βασικά προϊόντα όπως το ρύζι

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

«Γενικά μεγάλες αυξήσεις δεν έχουν γίνει, η αγορά έχει αντιδράσει θετικά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, για το φαινόμενο, που έχει παρατηρηθεί, να έχουν αυξηθεί αρκετά οι τιμές σε κάποια προϊόντα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια έχουν αύξηση 150% στις εξαγωγές. Είναι επομένως λογικό να υπάρχει μία μικρή αύξηση στις τιμές τους», είπε ο υπουργός στον Σκάι.

Ρευστότητα 7 δισ. στην αγορά - Τι προβλέπει το «πάγωμα» επιταγών

Όπως είπε, η τιμή έχει ανέβει και σε άλλα προϊόντα, όπως οι πιπεριές, ενώ σημείωσε πως περιμένει αύξηση τιμών και στο ρύζι: «Υπάρχει μεγάλη έκκληση στους εισαγωγείς ρυζιού στην Τουρκία από τον Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε μηδενικούς δασμούς. Φαίνεται πως φοβάται επισιτιστική κρίση στη χώρα του».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα των αντισηπτικών και των μασκών, λέγοντας πως η κατάσταση στην ελληνική αγορά είναι εξαιρετική σε σχέση με άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, έχει αυξηθεί η παραγωγή από κάτω από 200.000 τεμάχια την ημέρα σε άνω των 500.000 στα αντισηπτικά. Επιπλέον τις επόμενες ημέρες στην αγορά θα κυκλοφορήσουν και τα αντισηπτικά βιομηχανίας που πήρε ειδική άδεια για να παράγει περίπου 250.000 τεμάχια αντισηπτικών την ημέρα. 

«Άρα θα έχουμε περίπου  1. εκατ. παραγόμενα τεμάχια αντισηπτικών εγχωρίως, δηλαδή σε 20 ημέρες θα έχουμε πενταπλασιάσει την παραγωγή μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τέλος, ενόψει του Πάσχα, ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μη φύγουν από τις πόλεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «μην πάτε στα χωριά σας, εάν τα αγαπάτε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top