Έρχεται πακέτο μέτρων και για τους ανέργους λόγω κορωνοϊού

Σκυλακάκης: Δε γνωρίζουμε το σημείο εξόδου από την κρίση

Την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει αποθέματα και για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Δεν γνωρίζουμε το σημείο εξόδου από την κρίση και δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις στον τουρισμό. Μπορεί να έχουμε ελάχιστον τουρισμό το καλοκαίρι. Πρέπει να κρατήσουμε αποθέματα. Πρέπει να είμαστε κρατημένοι για την επανεκκίνηση», είπε ο υυφπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Προς παράταση οι αιτήσεις για κρατικό δάνειο με ευνοϊκούς όρους

Ο κ. Σκυλακάκης προανήγγειλε μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνια ανέργους και επιμέρους πακέτα για τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα, που πλήττονται από αυτήν την κρίση.

«Πρέπει να δούμε τις συνέπειες στον τουρισμό για να αποφασίσουμε για τους εποχικούς υπαλλήλους» είπε και έκανε γνωστό ότι ξεκινά σύστημα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για άμεση επικοινωνία όσων πλήττονται και δεν έχουν κλειδάριθμο.

Όσον αφορά τη μείωση ενοικίου για πληττόμενες επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους, που τη Δευτέρα ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως θα επεκταθεί και σε επιπλέον δικαιούχους, τόνισε ότι το βάρος πρέπει να μοιραστεί και για τους ιδιοκτήτες.

Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου 40%: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

«Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, θα συζητηθούν» υπογράμμισε, αφήνοντας ανοικτό το μέτρο αυτό να επεκταθεί και στο φοιτητικό ενοίκιο.

Τέλος για το δώρο Πάσχα σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία τόνισε ότι θα φορολογηθεί κανονικά σαν μισθός, ενώ δήλωσε ότι τα αναδρομικά θα κατατεθούν κανονικά στους συνταξιούχους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top