Προς παράταση οι αιτήσεις για κρατικό δάνειο με ευνοϊκούς όρους

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Να δώσει παράταση στις αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Open, υπάρχουν σκέψεις να παραταθεί η διορία για το κρατικό δάνειο, ύψους 1 δισ. ευρώ, και για μετά τις 10 Απριλίου.

Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου 40%: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν υποβληθεί 15.500 αιτήσεις από επιχειρήσεις.

Από σήμερα οι αιτήσεις για κρατικό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο

Αναφερόμενος στα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως φτάνουν έως τον Ιούνιο χωρίς να γίνει χρήση από το μαξιλάρι των 15,7 δισ. ευρώ, ενώ έκανε λόγο για πρόθεση εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το επόμενο δίμηνο,  οποία στηρίζεται και από την απόφαση της EKT για είσοδο της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση.

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι μορφή κρατικής χρηματοδότησης – δανείου, με προνομιακούς όρους, η οποία αποφασίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και της οικονομίας λόγω κορωνοϊού.

Αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ανεξαρτήτως κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες απασχολούν από έναν έως πεντακόσιους εργαζόμενους, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της πανδημίας.

Η συνολική διάρκεια του μέτρου θα είναι πενταετής. Το πρώτο έτος θα αποτελεί περίοδο χάριτος, χωρίς υποχρέωση καταβολής δόσεων. Η αποπληρωμή θα πραγματοποιείται τα επόμενα τέσσερα έτη, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Το επιτόκιο θα είναι εξαιρετικά χαμηλό και το ποσό της ενίσχυσης θα είναι επιστρεπτέο, είτε εις ολόκληρον είτε μερικώς (συναρτάται με τη βιωσιμότητα της επιχείρησης).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top