Κορωνοϊός: Ποια θεραπεία ερευνά η Ελληνίδα ιολόγος στη Νέα Υόρκη

«Η θεραπεία φαίνεται να υπόσχεται πολλά»

Η Θεοδώρα Χατζηιωάννου, Ιολόγος στο Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, η οποία έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την έρευνά της στη θεραπεία κατά του AIDS μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» σχετικά με τον κορωνοϊό και την προσπάθεια εύρεσης θεραπείας του.  

Ανησυχία στη Βόρεια Ελλάδα - Άλλο ένα χωριό «απειλείται» με καραντίνα

«Προσπαθούμε να ανιχνεύουμε τα αντισώματα στο πλάσμα ασθενών που έχουν αναρρώσει και να βρούμε ποια από αυτά τα αντισώματα μπορούν να σταματήσουν τον ιό πιο αποτελεσματικά» είπε η κ. Χατζηιωάννου. 

Μάλιστα είπε ότι τα πρώτα αποτελέσματα που έλαβε την Τετάρτη «στέφθηκαν» με επιτυχία. «Η θεραπεία από το πλάσμα φαίνεται να υπόσχεται πολλά» τόνισε. 

«Αυτό που προσπαθούμε εμείς είναι να βρούμε σγκεκριμένα αντισώματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα παράγουμε, χωρίς να χρειαστεί να δίνουμε πλάσμα από έναν ασθενή στον άλλο» εξήγησε. «Τα εμβόλια και τα φάρμακα πιθανώς να είναι έτοιμα σε ένα με ενάμιση χρόνο» είπε η ίδια. 

Σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ, η ιολόγος είπε πως καθώς τα περιοριστικά μέτρα δε γίνεται να ισχύσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μια λύση θα ήταν τα τεστ αντισωμάτων. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top