Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Μανώλη Γλέζο

Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του

Μεσίστια θα κυματίζει σήμερα στην Ακρόπολη η ελληνική σημαία, ως φόρο τιμής στον Μανώλη Γλέζο, η κηδεία του οποίου θα γίνει σήμερα στις 13:00 σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Α΄ Νεκροταφείο, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η πολυτάραχη και αντισυμβατική διαδρομή του Μανώλη Γλέζου

Αυτό ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως συμβολική πράξη τιμής στον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, τον «Τελευταίο Παρτιζάνο» της Ευρώπης.

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος

«Ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, o αγωνιστής Μανώλης Γλέζος έφυγε σήμερα Δευτέρα 30 Μάρτη από την ζωή. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, στο οποίο είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς και τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, για τις άοκνες προσπάθειές τους, τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά συγκινημένος τον Μανώλη Γλέζο

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της οικογένειας του Μ. Γλέζου», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς τους.

Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο εκλιπών είχε ζητήσει περίπου προ τριετίας από τον ίδιο τον κ.Ιερώνυμο, θρησκευτική κηδεία, πράγμα που είχε αποκαλύψει δημόσια ο Αρχιεπίσκοπος. 

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ' Απεράθου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948).

Μητσοτάκης: Μεσίστια η σημαία στην Ακρόπολη για τον Μανώλη Γλέζο

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου θα γίνει δημοσία δαπάνη, ενώ ο δήμος Αθηναίων έκανε δωρεά τον τάφο. 

Ο Μανώλης Γλέζος νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο από τις 18 Μαρτίου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, όπου και κατέληξε από καρδιακή ανεπάρκεια. 

Μανώλης Γλέζος: Τιμής ένεκεν τάφος στο Α’ νεκροταφείο από τον δήμο Αθηναίων

Την Τρίτη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top