Μανώλης Γλέζος: Τιμής ένεκεν τάφος στο Α’ νεκροταφείο από τον δήμο Αθηναίων

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στον σπουδαίο αγωνιστή με απόφαση του Κ.Μπακογιάννη

Μανώλης Γλέζος

Ο δήμος Αθηναίων παραχωρεί τάφο στο Α΄ Νεκροταφείο, τιμής ένεκεν στην οικογένεια του Μανώλη Γλέζου. 

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος

Η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής στον σπουδαίο πατριώτη και αγωνιστή με την τεράστια προσφορά στην πατρίδα και τη δημοκρατία.

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά συγκινημένος τον Μανώλη Γλέζο

«Λίγοι φεύγουν γι’ αυτό το ταξίδι με τόσες αποσκευές ζωής. Μια ζωή γεμάτη αγώνες. Αγώνες για το «εμείς», για την πατρίδα, για όλους τους Έλληνες. Φεύγεις αλλά δεν είμαστε πιο φτωχοί, το αντίθετο. Αυτά που αφήνεις δε χάνονται από την απώλεια της φυσικής σου παρουσίας, είναι η στάση ζωής σου η κληρονομιά μας. Γιατί μας δίδαξες ήθος και συνέπεια σε όσα πιστεύουμε, μας έμαθες να αμφισβητούμε αλλά να μη διχάζουμε. Και, κυρίως, αφήνεις εντολή να μην υποστείλουμε ποτέ την ελληνική σημαία. Καλό σου ταξίδι» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών, ενώ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, την Τρίτη 17 Μαρτίου.

Το ιστορικό στέλεχος και αγωνιστής της Αριστεράς γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922 στο Απείρανθο της Νάξου. Ήταν Έλληνας πολιτικός της Αριστεράς, ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top