Κορωνοϊός: Διαθέτουν Airbnb σπίτια δωρεάν σε γιατρούς και νοσηλευτές

Σημαντική πρωτοβουλία από τους ιδιοκτήτες

Εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές διαμερισμάτων που μισθώνονται μέσω Airbnb αποφάσισαν να διαθέσουν τα ακίνητά τους δωρεάν σε γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να ξεκουραστούν. 

«Σκοπός μας είναι να δώσουμε το σπίτι μας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τόσο το έχει ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, για να μπορεί να ξεκουραστεί», δήλωσε στο Mega, ο Στράτος Ζαφειριάδης, διαχειριστής ομάδας της «Airbnb Greece».

«Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε πως θα βοηθήσουμε στην τόνωση του ηθικού του προσωπικού που παλεύει με ζήλο και αυταπάρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού», πρόσθεσε.

Στην πλατφόρμα έχουν «ανέβει» μερικές δεκάδες καταλύματα και γίνεται έκκληση για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στην πρωτοβουλία.

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον γιατροί και κάποιοι ξεκίνησαν να μένουν στα ακίνητα που προσφέρθηκαν από την ομάδα της «Airbnb Greece».

Η «Airbnb Greece – Greek Hosts», είναι η μεγαλύτερη ομάδα «οικοδεσποτών» στο Facebook με πάνω από 33.000 μέλη.

Σε αντίστοιχη κίνηση προχωρά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) «για να βοηθήσει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για τον περιορισμό του κορωνοϊού στη χώρα μας».

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ. διαθέτει καταλύματα για τις στεγαστικές ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει η κυβέρνηση για την στελέχωση των νοσοκομείων. Η διάθεση των καταλυμάτων θα γίνει από τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ. εντελώς δωρεάν με μόνη υποχρέωση την πληρωμή των παγίων εξόδων (ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα, κ.λ.π.).

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ. όσο και οι ενδιαφερόμενοι γιατροί και νοσηλευτές, μπορούν να επικοινωνούν με email στο info@pasida.gr.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top