Μεταναστευτικό: Φουσκωτό με 43 μετανάστες κατέφτασε στη Λέσβο

Τούρκοι τους ενημέρωσαν ότι τα ελληνικά σύνορα είναι... ανοικτά!

Έπειτα από τρεις ημέρες μηδενικών μεταναστευτικών ροών στα νησιά μας, το βράδυ της Πέμπτης κατέφτασε στη Σκάλα Συκαμιάς φουσκωτό δεκάδες μετανάστες. 

Μυτιλήνη: Πρόσφυγες πέρασαν την νύχτα τους στο Αρματαγωγό «Ρόδος»

Οι 43 στο σύνολο πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλές οικογένειες, επιβιβάστηκαν βρεγμένοι σε βανάκια, ώστε να μεταφερθούν σε άλλο σημείο της περιοχής, όπου θα μείνουν για όλη τη νύχτα. Η Ύπατη Αρμοστεία τους παρείχε μπουφάν και κουβέρτες, ώστε να περάσουν τη νύχτα.

Μυτιλήνη: Μέχρι και πλαστά ακτοπλοϊκά εισιτήρια δίνουν στους μετανάστες

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε Σύρος μετανάστης, άνδρες στα τουρκικά παράλια τους ενημέρωσαν ότι τα σύνορα της χώρας μας είναι ανοιχτά και δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στο να έρθουν.

Τραγωδία στη Λέσβο: Μετανάστες ανέτρεψαν τη βάρκα τους – Πνίγηκε ένα παιδί

Αντιδράσεις για τις κλειστές δομές στα νησιά του Αιγαίου

Αντιδράσεις κατοίκων και φορέων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστές δομές.

Τα ακατοίκητα, όμως προσβάσιμα νησιά, όπως τα Τοκμάκια, κοντά στη Λέσβο βρίσκονται ανάμεσα στις εναλλακτικές λύσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστού κέντρου στο νησί. 

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για τις περιπολίες που πραγματοποιεί το ελληνικό λιμενικό στα νησιά του Αιγαίου.

Το κλείσιμο των ανοιχτών κέντρων, όπως η Μόρια και το άνοιγμα των κλειστών δομών φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις, καθώς όπως λένε πηγές της κυβέρνησης αυτό θα κόψει το βήχα των διακινητών της Τουρκίας, αλλά και τα σχέδια των μεταναστών.

 «Όχι» σε κλειστό κέντρο στο στρατόπεδο Βασιλειάδη, της Ροδόπολης Σερρών 

Φορείς και κάτοικοι της Ροδόπολης Σερρών έχουν ξεσηκωθεί και έχουν αποκλείσει την είσοδο του στρατοπέδου Βασιλειάδη, όπου θα γίνει το κλειστό κέντρο.  

Σε μια συμβολική κίνηση οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν NAVTEX που απαγορεύει όλο το 24ωρο την κίνηση μικρών σκαφών από τη Λέσβο έως τη Σάμο, μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top