Τραγωδία στη Λέσβο: Μετανάστες ανέτρεψαν τη βάρκα τους – Πνίγηκε ένα παιδί

Κατά την διάρκεια επιχείρησης διάσωσης

Δείτε στο video του Reuters πλάνα από την άφιξη μεταναστών στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο 

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου, με βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 μετανάστες και πρόσφυγες, με αποτέλεσμα ένα παιδάκι να χάσει τη ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό, η βάρκα συνοδευόταν από τουρκική ακταιωρό και κινούταν στην οριογραμμή.

Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης).

Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Επεισόδια στη Μόρια – Πάνω από 1.000 μετανάστες στα νησιά σε ένα 24ωρο

Πάνω από 1.000 πρόσφυγες στα νησιά μέσα σε ένα 24ωρο

Εν τω μεταξύ το Λιμενικό Σώμα το τελευταίο 24ωρο προχώρησε στην διάσωση και περισυλλογή 164 μεταναστών και προσφύγων, σε έξι περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Χίο και Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με το ΛΣ, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1ης Μαρτίου, έως σήμερα το πρωί, Δευτέρα 2 Μαρτίου, δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου με την περισυλλογή 89 ατόμων, τρία στη Χίο με τη διάσωση 43 μεταναστών και προσφύγων και ένα περιστατικό στο Φαρμοκήνησι με τη διάσωση 32 ατόμων.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 813 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε 20 περιστατικά που σημειώθηκαν σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα 9 περιστατικά σημειώθηκαν στη Λέσβο όπου αποβιβάστηκαν 423 μετανάστες και πρόσφυγες, 6 στη Χίο όπου αποβιβάστηκαν 252 άτομα, 2 στη Σάμο με 85 άτομα, 1 στο Φαρμοκονήσι με 36 άτομα και 2 στη Μεγίστη όπου αποβιβάστηκαν 17 μετανάστες και πρόσφυγες.

Μυτιλήνη: Ξύλο και σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι της Θερμής

Καθαρά Δευτέρα: Πάνω από 300 μετανάστες σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τα απέναντι Μικρασιατικά τουρκικά παράλια προς τη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σήμερα:

  • Στη Λέσβο από τα χαράματα ως και τις 10 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες.
  • Στη Χίο βγήκαν δυο βάρκες με περίπου 70 άτομα. Ενώ στη Σάμο άλλες δυο βάρκες με περίπου 50 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top