Μυτιλήνη: Πρόσφυγες πέρασαν την νύχτα τους στο Αρματαγωγό «Ρόδος»

Δύο κλειστά κέντρα σε Αττική και Σέρρες

Στο αρματαγωγό Ρόδος, που έχει αγκυροβολήσει από χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, πέρασαν τη νύχτα τους πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν με βάρκες τα τελευταία 24ωρα στο νησί και ήδη ταυτοποιήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Οι 522 πρόσφυγες και μετανάστες που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην χώρα μας και δεν έχουν δικαίωμα αίτησης ασύλου, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τους, θα μεταφερθούν σε δύο νέα, κλειστά κέντρα που θα δημιουργηθούν, το πρώτο στη Ροδόπολη Σερρών και το άλλο στην Αττική, ενώ στη συνέχεια θα απελαθούν. 

«Να σεβαστούμε τις τοπικές κοινωνίες, αλλά πάνω απ΄όλα η Πατρίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Έδεσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το αρματαγωγό «Ρόδος»

Ροδόπολη Σερρών: «Όχι» σε κλειστό κέντρο στο στρατόπεδο Βασιλειάδη

Από το πρωί φορείς και κάτοικοι της Ροδόπολης Σερρών έχουν ξεσηκωθεί και έχουν αποκλείσει την είσοδο του στρατοπέδου Βασιλειάδη, όπου θα γίνει το κλειστό κέντρο.  

 «Θα κάτσουν 1 μήνα λένε και θα απελαθούν, έτσι και έγινε και στα Διαβατά, το έκαναν για 2 μήνες και είναι 4 χρόνια τώρα» δήλωσε ο δήμαρχος Σιντίκης Σερρών, Φώτης Δομουχτσίδης.

2.000 πρόσφυγες φεύγουν από τα νησιά 

Στην αποκάλυψη ότι φεύγουν άμεσα από τα νησιά 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες προχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top