Κορωνοϊός: «Οι περισσότεροι είχαν συμπτώματα, κυρίως βήχα και πυρετό»

Μόνο στο Star ένας από τους επιβάτες της εκδρομής «εφιάλτη» στο Ισραήλ

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι πλέον η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 31, 23 εκ των οποίων προέρχονται από την θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ. Οι ταξιδιώτες ενώ παρουσίαζαν συμπτώματα δεν ελέγχθηκαν και κυκλοφορούσαν εκτός καραντίνας.

Πειραιάς: Απολύμανση σχολείων και λεωφορείων λόγω covid-19

Ήταν μία εκδρομή που εξελίχθηκε σε εφιάλτη, καθώς η ιχνηλάτηση των επαφών του 66χρονου συνταξιούχου που νοσεί οδήγησε στον εντοπισμό 21 ακόμη ατόμων που πάσχουν από κορωνοϊό. Η σύζυγος του 66χρονου που επίσης νοσεί  ανεβάζει τα κρούσματα από την θρησκευτική εκδρομή σε 23 και 31 στο σύνολο για την χώρα μας.

Κορωνοϊός: Στην Κέρκυρα το κρουαζιερόπλοιο όπου εντοπίστηκε κρούσμα του ιού

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσίοδρας «ήταν μια κλειστή συνάντηση ανθρώπων σε ένα λεωφορείο το οποίο ήταν πάρα πολλές μέρες μαζί σε μια εκδρομή, όπως το περιμέναμε 21 από τους 24 είναι θετικοί».

Κορωνοϊός: Δεν υπάρχει μετάλλαξη, ούτε δύο στελέχη

Στο Ρίο νοσηλεύονται τρεις άνθρωποι, ο ένας έχει σοβαρά συμπτώματα, οι άλλοι δύο λιγότερο σοβαρά κι άλλοι έξι με πολύ ήπια συμπτώματα είναι εννέα και οι άλλοι με κατ΄ οίκον περιορισμό στα σπίτια τους. 

Κορωνοϊός: 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν 21 νέα

Η εκδρομή στο Ισραήλ – Τι λέει αποκλειστικά στο Star ένας από τους επιβάτες

Στις 19 Φεβρουαρίου ο οδηγός παρέλαβε 51 άτομα , από τα χωριά τους για να τα μεταφέρει στο Ελ. Βενιζέλος για την εκδρομή στους Αγίους τόπους: Ένας άτομο από την Αλισσό, ένα από τη Μανωλάδα, δύο από την Ανδραβίδα, τέσσερις από τον Πύργο, τέσσερις από την Αμαλιάδα, 35 από την Γαστούνη, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Ζάκυνθο και δύο άτομα από τα Καβάσιλα.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε αποκλειστικά ένας από τους επιβάτες του λεωφορείου που βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από την ιχνηλάτηση για το εάν πάσχει από τον κορωνοϊό.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την εξάπλωση του κορωνοϊού σε Ελλάδα

«Εντάξει ήρθαμε λίγο κρυωμένοι ευνόητο ήταν αυτό στα Ιεροσόλυμα ήταν λίγο κρύο. Στο Σινά διαφορετικό το κλίμα όλες αυτές οι αλλαγές μας επηρέασαν για αυτό κρυώσαμε. Ανεβαίναμε τα βουνά, ιδρώναμε ξε-ιδρώναμε. Δεν ήταν και η χώρα που πήγαμε να έχει κορωνοϊό. Τις τελευταίες μέρες αρχίσανε μερικοί και βήχανε. Εκεί αρχίσαμε και βάζαμε κάτι μάσκες αλλά τις βγάζαμε. Το aircondion που βάζαμε μπορεί να μετέφερε από τον ένα στον άλλον», δήλωσε ένας από τους επιβάτες. 

 

Ποια λάθη έγιναν κατά τη διάγνωση του κορωνοϊού στον 9ο ασθενή

Η επιστροφή από το Ισραήλ

Στις 27 Φλεβάρη ο ίδιος οδηγός φορώντας μάσκα παρέλαβε από το Ελευθέριος Βενιζέλος τους εκδρομείς για να τους επιστρέψει στα χωριά τους. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star κατά την επιστροφή σχεδόν όλοι τους είχαν συμπτώματα.

«Η εικόνα τους δεν ήταν καλή, oι περισσότεροι είχαν συμπτώματα, κυρίως βήχα και πυρετό. Φόρεσα μάσκα για να προφυλαχθώ», ανέφερε επιβάτης.

Κορωνοϊός: Αναπτύσσεται στις τουαλέτες–Τον εξουδετερώνει απλό απολυμαντικό

Η κατάσταση φαίνεται να είναι πια εκτός ελέγχου, αφού οι εκδρομείς κυκλοφορούσαν εκτός καραντίνας από την ημέρα επιστροφής τους στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι παρουσίαζαν συμπτώματα.

Από χθες το μεσημέρι ιχνηλατούνται οι επαφές των μελών του γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας «Δεν μπορούμε να έχουμε δεδομένα για όλους αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 400».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top