Κορωνοϊός: Στην Κέρκυρα το κρουαζιερόπλοιο όπου εντοπίστηκε κρούσμα του ιού

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των επιβατών

Το ΜSC Οpera στην Κέρκυρα

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης το κρουαζιερόπλοιο ΜSC Οpera της εταιρείας MSC CRUISES, στο οποίο χθες, Τετάρτη, εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας από τους επιβάτες του.

Κορωνοϊός: Δεν υπάρχει μετάλλαξη, ούτε δύο στελέχη

Οι υπόλοιποι επιβάτες δεν φορούσαν μάσκες καθώς διαβεβαιώθηκε ότι δε νοσεί κανείς, ούτε έχουν παρουσιάσει συμπτώματα του ιού ή κάποιας γρίπης.

Ύποπτα κρούσματα σε Πάντειο και Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου- Κλείνουν τα ιδρύματα

Τριακόσιοι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επιβιβάστηκαν σε εκδρομικά λεωφορεία του νησιού για να επισκεφτούν αξιοθέατα της πόλης της Κέρκυρας, ενώ πολλοί προτίμησαν να πάρουν ταξί, ή να πάνε περπατώντας στην Παλιά Πόλη και να περιηγηθούν στα καντούνια της Κέρκυρας.

Κορωνοϊός: Ακόμη δύο θάνατοι στη Γαλλία- 92 νέα κρούσματα!

Υποχρεωμένα τα πλοία να αποστέλλουν πιστοποιητικά υγείας των επιβατών και του προσωπικού

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου Κέρκυρας, Ιωάννης Λίγκας, που έκανε και τους απαραίτητους ελέγχους, «Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σήμερα προκειμένου να δώσουν την “ελευθεροεπικοινωνία”, ήταν αυτές που προβλέπονται και από το λιμάνι και από τον ΟΛΚΕ και από το Υπουργείο και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Κάθε πλοίο που πρόκειται να έρθει σε κάθε λιμάνι, είναι υποχρεωμένο να στείλει το πιστοποιητικό υγείας των επιβαινόντων και του προσωπικού, στην εκάστοτε λιμενική αρχή. Όταν αυτό είναι θετικό δίνεται η “ελευθεροεπικοινωνία” δηλαδή οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι ελεύθεροι να επισκεφτούν το τόπο. Εάν είναι αρνητικό παίρνουμε και τα αντίστοιχα μέτρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top