Ποια λάθη έγιναν κατά τη διάγνωση του κορωνοϊού στον 9ο ασθενή

Τέλος οι εφημερίες στην παθολογική του νοσοκομείου Αμαλιάδας 

Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε το πρωί της Πέμπτης, με τον αριθμό των ασθενών στην Ελλάδα να αγγίζει τους 10. Το ένατο κρούμα, ένας 66χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία, άργησε να διαγνωσθεί, προκαλώντας ανησυχία στους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του.  Οι γιατροί στην Αχαΐα κατηγορούν τον ΕΟΔΥ πως δεν έδωσε την έγκριση να γίνει το τεστ για κορωνοϊό, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, απαντά πως το Ισραήλ δεν θεωρείτο χώρα υψηλού κινδύνου.  

Η ομάδα των εκδρομέων συνταξιούχων, στην οποία βρισκόταν και ο 66χρονος ασθενής, επέστρεψε από την εκδρομή στην Αίγυπτο και το Ισραήλ στα τέλη Φεβρουαρίου. Δύο ημέρες αργότερα, παρουσίασε σοβαρή αδιαθεσία και προβλήματα στο αναπνευστικό.

Κορωνοϊός: Ένατο κρούσμα στην Ελλάδα – Νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία

Επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Αμαλιάδας στα επείγοντα περιστατικά, όπου οι γιατροί έλαβαν το ιστορικό του ασθενούς και ενημερώθηκαν για το ταξίδι στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά, δε θεωρήθηκε «ύποπτο κρούσμα», καθώς οι κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ αναφέρουν πως το κρούσμα θεωρείται επικίνδυνο μόνο αν ο ασθενής έχει επισκεφθεί πληττόμενη χώρα με μεγάλη διασπορά του ιού, δηλαδή την Ιταλία και την Κίνα και έχει παρουσιάσει συμπτώματα. 

Έτσι, διαγνώστηκε με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και εισήχθη για νοσηλεία σε απλό θάλαμο της παθολογικής κλινικής μαζί με άλλους ασθενείς.

Σύντομα όμως, ο 66χρονος παρουσίασε επιδείνωση στο αναπνευστικό του σύστημα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το το πλήρωμα δεν είχε λάβει μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το iatropedia.gr, εισήχθη σε απλό εξάκλινο θάλαμο νοσηλείας μαζί άλλους ασθενείς. Ο ίδιος υποβλήθηκε και σε εξέταση για την εποχική γρίπη, η οποία αποδείχθηκε αρνητική.

Την Τρίτη, οι γιατροί έλαβαν δείγμα από τον ασθενή, ο οποίος δεν ανταποκρινόταν στην αγωγή για την αναπνευστική λοίμωξη και τον μετέφεραν σε θάλαμο απομόνωσης.

Κορωνοϊός: Δύο οι τύποι του Covid-19 που προκαλούν την επιδημία

Τα αποτελέσματα βγήκαν το μεσημέρι της Τετάρτης και επιβεβαιώθηκε ότι ο 66χρονος πρώην εκπαιδευτικός είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό.   

Τέλος οι εφημερίες στην παθολογική του νοσοκομείου Αμαλιάδας 

Σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου είχε διακομιστεί αρχικά το ένατο κρούσμα κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Χριστόπουλος.

Σύμφωνα με τον διοικητή, το προσωπικό έχει μπει σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται από την Τετάρτη στην Αμαλιάδα.

Όπως είπε ο ίδιος, τα άκρως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, ενώ σχετικά με το ένατο κρούσμα, ο κ. Χριστόπουλος είπε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

Αλλάζει η οφθαλμολογική κλινική του Ρίου 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο διαμορφώνεται έτσι ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα να νοσηλεύσει αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός: Από πέντε έως επτά μέρες η επώαση του ιού

Αυτή τη στιγμή, δεν υπήρχαν νοσηλευόμενοι ασθενείς στην οφθαλμολογική κλινική. Όσον αφορά τις εφημερίες, την Πέμπτη και την Κυριακή εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Σάββατο το Ρίο.

Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας αντί για το Ρίο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top