Κορωνοϊός: Ένατο κρούσμα στην Ελλάδα – Νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία

Είχε διαγνωσθεί με λοίμωξη του αναπνευστικού

Το ένατο επιβεβαιωμένο κορωνοϊού στην Ελλάδα, που ανακοινώθηκε σήμερα, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου. Το ένατο κρούσμα εντοπίστηκε στην Πάτρα και είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Κορωνοϊός: Δύο οι τύποι του Covid-19 που προκαλούν την επιδημία

Πρόκειται για 66χρονο άνδρα, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, με καταγωγή από την Ηλεία, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με το tempo24. O 66χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. Η αρχική διάγνωση που του είχε γίνει ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού και βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο ασθενής αναφέρθηκε στο ταξιδιωτικό του ιστορικό, ή αν δε συνδυάστηκε το ταξίδι του στους Άγιους Τόπους, με τις πληττόμενες χώρες από τον Covid-19.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Κορωνοϊός: Από πέντε έως επτά μέρες η επώαση του ιού

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα, απ’ όπου κατάγεται ο ασθενής, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Κορωνοϊός: Ο σύζυγος της εκπαιδευτικού από Θεσσαλονίκη το όγδοο κρούσμα

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ένα ακόμη κρούσμα, το όγδοο κατά σειρά.  Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος, γυναίκας εκπαιδευτικού και φίλης της 38χρονης γυναίκας που ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον σύζυγο της εκπαιδευτικού. 

Ο άνδρας νοσηλευέται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με ήπια συμπτώματα. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top