Κορωνοϊός: Από πέντε έως επτά μέρες η επώαση του ιού

Πιθανό να νοσήσει ξανά κάποιος που έχει αποθεραπευτεί

μάσκες κορωνοϊός

Πέντε έως επτά μέρες διαρκεί η επώαση του κορωνοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση της μεγαλύτερης ιατρικής ένωσης της Κίνας. 

Κορωνοϊός: Η Γαλλία επιτάσσει τις προστατευτικές μάσκες

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μεγαλύτερος ανώτατος χρόνος επώασης είναι 14 ημέρες.

Όπως αναφέρουν επίσης οι Κινέζοι επιστήμονες είναι πιθανόν να ξανακολλήσει κάποιος τον ιό, ενώ έχει θεραπευτεί. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι ασθενείς που διαγνώστηκαν θετικοί και πάλι μετά την αποθεραπεία τους, μεταδίδουν τον ιό σε άλλους.

Κορωνοϊός: Ο σύζυγος της εκπαιδευτικού από Θεσσαλονίκη το όγδοο κρούσμα

O πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος Εντατικής Θεραπείας δήλωσε επίσης ότι αν και στην επαρχία Χουμπέι διαπιστώθηκε πως ορισμένα άτομα βρέθηκαν θετικά στο ιό μετά την αποθεραπεία και την έξοδό τους από το νοσοκομείο, δεν υπάρχουν στοιχεία στην παρακολούθηση τέτοιων περιπτώσεων.

Κορωνοϊός: Προετοιμασία για ενδεχόμενη έξαρση του ιού μέσα στον Απρίλιο

Προειδοποιεί για ελλείψεις ο ΠΟΥ

Την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε χθες για παγκόσμια έλλειψη και αύξηση των τιμών σε προστατευτικό εξοπλισμό.

Ζήτησε τόσο από τις εταιρίες, όσο και από τις κυβερνήσεις αύξηση της παραγωγής κατά 40%, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται.

To Facebook από την άλλη ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δωρεάν διαφημίσεις στην πλατφόρμα του στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης των ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον νέο κορωνοϊό. 

Οι χρήστες που αναζητούν πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊο στο Facebook θα κατευθύνονται είτε στον ιστότοπο του ΠΟΥ είτε σε αυτό των τοπικών τους υγειονομικών αρχών όπου θα μπορούν να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. 

Επίσης το Facebook θα αποσύρει ψευδείς ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας από τον ιστότοπο, στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση σχετικά με την επιδημία covid-19. 

Η Ρωσία ανέστειλε την εξαγωγή μασκών

Η Ρωσία τέλος ανέστειλε την εξαγωγή προστατευτικών μασκών και ιατρικού εξοπλισμού, περιλαμβανομένων των προστατευτικών στολών, σύμφωνα με διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο της κυβέρνησης εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Στη Ρωσία δεν έχουν επιβεβαιωθεί άλλα κρούσματα πλην των έξι ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον Covid-19 εκτός της χώρας και λαμβάνουν ή έλαβαν θεραπεία.

Βάσει του διατάγματος δεν επηρεάζονται οι εξαγωγές που γίνονται για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά ούτε και η μεταφορά αυτών των ειδών από ταξιδιώτες που μεταβαίνουν στο εξωτερικό.

Η απαγόρευση στις εξαγωγές, που ισχύει ως την 1η Ιουνίου, έχει στόχο «να διασφαλίσει την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας» και αφορά, εκτός από τις μάσκες, τα προστατευτικά γυαλιά, τις ιατρικές μπλούζες και στολές, τις γάζες, τα γάντια, τα αντισηπτικά και τα ποδονάρια μιας χρήσης.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top