Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες μεταναστών στη Λέσβο - Video

Δείτε τις εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα το Λιμενικό

Video και φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες μεταναστών που επιχειρούν να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, έδωσε στην δημοσιότητα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τραγωδία στη Λέσβο: Μετανάστες ανέτρεψαν τη βάρκα τους – Πνίγηκε ένα παιδί

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τα δύο video αλλά και το σχετικό σχετικό φωτογραφικό υλικό, προέρχονται από το ίδιο συμβάν το οποίο εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί ανοικτά της Λέσβου στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς όπως φαίνεται και στα video αλλά και στις φωτογραφίες, συνοδεύεται από τουρκική ακταιωρό η οποία παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Επεισόδια στη Μόρια – Πάνω από 1.000 μετανάστες στα νησιά σε ένα 24ωρο


Λέσβος: Μετανάστες ανέτρεψαν τη βάρκα τους - Νεκρό ένα παιδί

Ένα παιδί ανασύρθηκε νεκρό σήμερα από τη θάλασσα ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Στη διάρκεια επιχείρησης περίπου στις 9 το πρωί στην οριογραμμή σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο ίδιο σημείο βρισκόταν και τουρκική ακταιωρός.

Όταν η βάρκα με τους 48 επιβαίνοντες μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος ανέτρεψαν τη βάρκα προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιχείρηση διάσωσης και οι επιβαίνοντες να περισυλλεχτούν.

Συνολικά 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα ενώ δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης κατέληξε. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top