Κορωνοϊός: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα - Θετικό και το παιδί της 38χρονης

Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα

Τρία είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας.

Το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετικό στον ιό. Όπως ανακοινώθηκε το παιδί δεν πήγε στο σχολείο τη Δευτέρα, όμως χθες πήγε σε μια σχολική εκδρομή.  Το ίδιο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με ήπια συμπτώματα, όπως και η μητέρα του.

Με απόφαση της κυβέρνησης το 105ο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο φοιτά το 9χρονο παιδί της 38χρονης θα μείνει κλειστό για 14 μέρες για να περιορίσουν την εξάπλωση. Σήμερα στο σχολείο έγινε απολύμανση. 

Κορωνοϊός: Νέα ύποπτα κρούσματα υπό διερεύνηση

Το τρίτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι πρόκειται για γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς της πόλης. 

Κορωνοϊός: Καλή η κλινική εικόνα της 38χρονης–Έτσι βρέθηκαν όσοι συνάντησε

Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη επιχειρηματίας, που είναι και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής από το Μιλάνο, όπου είχε ταξιδέψει για να παρακολουθήσει την Εβδομάδα Μόδας.

Τσακρής: Με ποια συγκεκριμένα συμπτώματα να πάμε στο νοσοκομείο;

Άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα τη Δευτέρα και πήγε οικειοθελώς στο νοσοκομείο. 

Έχουν βρεθεί όλοι όσοι συνάντησε

Οι αρχές έχουν εντοπίσει όσους ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη, τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της την Κυριακή από την Ιταλία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μέχρι τη στιγμή που πήγε στο νοσοκομείο. 

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση της 38χρονης, καθώς επίσης και η οικογένειά της που έχουν μπει σε οικειοθελή καραντίνα στο σπίτι τους.

Επίσης βρέθηκαν οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε στενή επαφή όταν επέστρεψε από το Μιλάνο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top