Μεταναστευτικό: Μπαίνει τέλος στις τριτοκοσμικές εικόνες

«Σε 24 μέρες η εξέταση των αιτήσεων για άσυλο»

Mε ρυθμούς φαστ-τρακ θα τρέξει πλέον η διαδικασία για την εξέταση αιτημάτων χορήγησης πολιτικού ασύλου. Από τις νέες κλειστές δομές στα νησιά θα βγαίνουν μόνο όσοι δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Όλοι οι άλλοι, θα μένουν στα στρατόπεδα και θα περιμένουν την επαναπροώθησή τους, μετά την ολοκλήρωση, σε ένα εξάμηνο, της σχετικής διαδικασίας. 

Oι εικόνες ντροπής, που προσβάλλουν κι εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θα πάψουν να υπάρχουν σε ένα εξάμηνο, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση.

«Σε 24 μέρες η εξέταση των αιτήσεων για άσυλο»

«Από 1η Ιανουαρίου, τα πρώτα στοιχεία του ασύλου είναι ότι οι αποφάσεις πλέον βγαίνουν στις 24 μέρες για αυτούς που έχουν μπει το 2020 στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι αρνητικές αποφάσεις γύρω στον Μάρτιο-Απρίλιο, θα οδηγηθούν σε επιστροφές» είπε ο κ. Μηταράκης στον ΣΚΑΙ.

Τόσο αυτό το άτυπο, απέραντο hot spot γύρω από την Ομόνοια, όσο και οι ακόμη χειρότερες φαβέλες που σχηματίζονται στα νησιά του Αιγαίου, θα εκλείψουν με τη φαστ-τρακ εξέταση των αιτημάτων ασύλου, ευελπιστεί το υπουργείο Μετανάστευσης. 

ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ

Στη Σάμο βλέπουν με επιφύλαξη, να προχωρούν με γοργό ρυθμό οι εργασίες για τη νέα δομή. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ HOT-SPOT

Στη Λέσβο κάτοικοι και τοπικοί φορείς έχουν αποκλείσει από χθες το δρόμο που οδηγεί στην υπό κατασκευή νέα δομή. Οχήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου μεταφέρουν τους όγκους σωσιβίων από το Μόλυβο, και τα εναποθέτουν στην επιταγμένη έκταση.

Ο υπουργός καθησύχασε τους νησιώτες που αντιδρούν, ότι τα σημερινά χοτ-σποτ θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Συνάντηση Μηταράκη με Γερμανό υπουργό Εσωτερικών

Την Πέμπτη ο Νότης Μηταράκης θα συναντηθεί στο Βερολίνο με το Γερμανό υπουργό Εσωτερικών κύριο Ζεεχόφερ, για να συζητήσει το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο σχετικά το προσφυγικό, το οποίο θα αποφορτίζει την Ελλάδα και τις άλλες χώρες υποδοχής.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top