Μαθητές από την Κρήτη τραγούδησαν το «Τζιβαέρι» στην Καρυάτιδα

Έστρεψαν πάνω τους τα βλέμματα στο Βρετανικό Μουσείο

Εκδρομή στο Λονδίνο πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουβών  και οι μαθητές που συμμετείχαν σκέφτηκαν έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για την παραμονή των Γλυπτών του Παρθενών στο Βρετανικό Μουσείο. 

Πήγαν λοιπόν εκεί, κάθισαν οκλαδόν μπροστά από την Καρυάτιδα, άνοιξαν την ελληνική σημαία μπροστά της και της τραγούδησαν το «Τζιβαέρι».

«Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο , αν και δε μας χαροποιεί καθόλου το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σ΄ ένα δωματιάκι, αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίοπτη  θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τα μάτια μας γέμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο και ακολούθησε από τα παιδιά ένα project που ονομάζεται "Your Thoughts on Greece…for tourists in London" . Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάναμε στους επισκέπτες του Μουσείου ήταν και το "αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα". Η απάντηση όλων 100% ήταν θετική», είπε η πρόεδρος του συλλόγου στο cretalive.

Το δρώμενο αυτό προσέλκυσε τα βλέμματα όλων και αρκετοί ήταν εκείνοι που συγκινήθηκαν από την κίνηση των μικρών μαθητών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top