Καιρός: Στην… κατάψυξη όλη η χώρα – Χιόνια και στην Αττική

Πολικές θερμοκρασίες τη νύχτα στη Βόρεια Ελλάδα

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα.

Στην… κατάψυξη έχει μπει από χθες ολόκληρη η χώρα, καθώς στις περισσότερες περιοχές επικρατούν πολικές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να κατρακυλά ακόμα και στους -15 βαθμούς Κελσίου. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Στα… λευκά έχουν ντυθεί τα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπως ο Άγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, η Πεντέλη, η Ιπποκράτειος Πολιτεία. Μάλιστα κλειστός είναι ο δρόμος στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ προς το Καζίνο, αλλά και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης, αλλά και στο τέρμα της οδού Φυλής.

Ντύθηκε «στα λευκά» η Αττική - Πυκνό χιόνι σε πολλές περιοχές

Πολικές θερμοκρασίες

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές έκανε… «βουτιά». Σύμφωνα με το meteo.gr στον Βαθύσταλο Παρνασσού το θερμόμετρο έδειξε -15,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στα ορεινά των νομών Φωκίδας, Φλώρινας, Ημαθίας, Πέλλας, Δράμας και Άμφισσας. Στην Πάρνηθα ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -6,4 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Κλειστά σχολεία λόγω ψύχους

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά. Κάτω από το 0 ήταν η θερμοκρασία και στην ορεινή Αχαΐα.

Καιρός: Χαμηλές και οι… υψηλότερες θερμοκρασίες

Ενδεικτικό του κρύου που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μόνο στα Δωδεκάνησα και στην ανατολική Κρήτη καταγράφηκαν θερμοκρασίες με διψήφιο νούμερο και αυτές όχι και τόσο υψηλές. 

Συγκεκριμένα στην Κάσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, το θερμόμετρο έδειξε 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Καστελόριζο και τη Ρόδο η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 11 και 10 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός: Καταρρακτώδεις βροχές σε Εύβοια, Κρήτη και νησιά

Ενώ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία η πυκνή χιονόπτωση ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας, έντονες βροχοπτώσεις επικράτησαν κυρίως στα νησιά, στην Κρήτη και στην Εύβοια. 

Στη Σκόπελο έριξε 71 χιλιοστά βροχής, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση. Επίσης στη Σέττα και στη Στενή Ευβοίας τα ύψη νερού που έπεσαν έφτασαν τα 61 και 48 χιλιοστά αντίστοιχα. 

Κακοκαιρία: Στα λευκά το Πήλιο

Πυκνό χιόνι έπεφτε αδιάκοπα χθες όλη την ημέρα στο Πήλιο, από το ύψος της Πορταριάς. Εκχιονιστικά μηχανήματα εργάστηκαν πυρετωδώς και κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μαγνησίας εκτελούνταν κανονικά ακόμα και στους ορεινούς οικισμούς.

Στα Χάνια το χιόνι έφθανε τα 30 εκατοστά και τα θερμόμετρα έδειχναν -7 βαθμούς. Άφθονο είναι το χιόνι και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στις Αγριόλευκες, το οποίο όμως ήταν κλειστό λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν.

Στον Βόλο έβρεχε όλη τη νύχτα, ενώ από το πρωί πέφτει χιονόνερο, φυσάει δυνατά και το κρύο είναι πολύ έντονο. Στη θάλασσα οι άνεμοι πνέουν με ένταση 7 μποφόρ.

Κακοκαιρία: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”, (από ώρα 09:35).
  • Περ. Ο. Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Αγ. Πέτρου έως το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης ‘’414΄΄ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από 11:15 ώρα).
  • Τέρμα οδού Φυλής, στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, Φυλή. (ρεύμα προς Δερβενοχώρια).(από 18:50 ώρα).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)

  • Επ.Ο. Χανίων – Κισσού.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Δ.Α.ΑΧΑΙΑΣ)

  • Διαδημοτική Οδό Περιστέρας-Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Κακοκαιρία: Πού είναι απαραίτητες οι αλυσίδες

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ (Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ)

  • Επ.Ο. Καλυντηρίου - Οργάνης από 5ο χλμ.
  • Επ.Ο. Ν. Σάντας - Κέχρου από 5ο χλμ.
  • Επ.Ο. Δαρμένης – Ραγάδα – Εσοχής από 5ο χλμ.

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ

  • Δημοτική οδό Καρυοφύτου-Λειβαδίτη-Δασικού χωριού Ξάνθης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ)

  • Επ.Ο. Άρνισσας - Χ/Κ «Βόρας», από 17ο χλμ. έως Χ. Κ.
  • Επ.Ο. Τ.Κ. Κερασιάς – Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα, 15ο χλμ.

Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ

  • Επ.Ο. Σερρών – Χιονοδρομικού Κέντρου Λαιλιά, 13ο χλμ έως 27ο χλμ.
  • Επ.Ο. Σερρών – Άνω Βροντούς, 12ο χλμ. έως 30,5 χλμ.

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

  • Π. Ε. Ο. Θεσ/νικης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από Δ/ση Σελίου, 91ο μέχρι 98ο χλμ.
  • Επ. Ο. Βέροιας – Δασκίου από 33ο έως 43ο χλμ.
  • Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 20ο μέχρι 26ο χλμ. (Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

  • Επ.Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ.
  • Ε.Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από 6ο έως 25ο χλμ.
  • Σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

  • Επ.Ο. Καστοριάς -Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 25ο έως 28ο χλμ.
  • Επ. Ο. Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης, από 32ο έως 46ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ)

  • Επ.Ο. Καρπενησίου - Φουρνάς - Καρδίτσας, από 12ο έως 40ο χλμ.
  • Επ.Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ, από 3ο έως 13ο χλμ.

Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ

  • Επ.O. Κοκκινομηλιάς-Κερασιάς (περιοχή Ιστιαίας).
  • Ε.Ο. Χαλκίδας - Αιδηψού, από 27η χ/θ έως 35η χ/θ.

Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

  • Επ.Ο. Αράχοβας Επταλόφου – προς Χ/Κ Παρνασσού, από 14,5ο έως 17ο χλμ.
  • Επ.Ο. Αράχωβας - Επταλόφου, από 14,500 χ/θ έως Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
  • Επ.Ο. Ελευσίνας - Δερβενοχωρίων, από 14η χ/θ έως 25 χ/θ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

  • Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας 38ο – 52ο χλμ.
  • Επ. Ο. Μουζακίου Στεφανιαίας από 7ο – 29ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ (Δ.Α.ΛΕΣΒΟΥ)

  • Ε.Ο. Αγιάσου – Μεγαλοχωρίου.

Κακοκαιρία: Πού έχει απαγόρευση συγκοινωνιών

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ)

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων:

Ε.Ο. Χαλκίδας - Αιδηψού, από 16η χ/θ έως 47η χ/θ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 06:45 της 06-02-2020).
Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ/των ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων:

Επ.Ο. Ελευσίνας - Δερβενοχωρίων, από 14η χ/θ έως 25η χ/θ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 11:00 της 06-02-2020).

Ο καιρός σήμερα

Στη δυτική χώρα και τη Μακεδονία προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός. Στα ανατολικά και τα νότια, τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής χώρας και από το απόγευμα της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Από το απόγευμα αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και νωρίς το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το βράδυ με χιονόνερο ή χιόνι στη Θράκη. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 (μείον τρεις) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον δώδεκα) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιόνια και το Σάββατο

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και κατά βάση ασθενείς θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως στα πολύ βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου (μικρή η πιθανότητα εκεί). Στη Θράκη όμως αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα χιονίσει κατά διαστήματα και σε πεδινά τμήματα. Θυελλώδεις άνεμοι και το Σάββατο

Οι άνεμοι θα παραμείνουν κατά διαστήματα ενισχυμένοι έως και το μεσημέρι του Σαββάτου για τις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας με εντάσεις που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ τοπικά.

Ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι της Κυριακής

Έως και την Κυριακή το πρωί οι θερμοκρασίες στη χώρα θα είναι αρκετά χαμηλές, ενώ από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top