Ντύθηκε «στα λευκά» η Αττική - Πυκνό χιόνι σε πολλές περιοχές

Χιόνια και στην Κρήτη

Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού στην Αττική ήδη από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, με έντονη χιονόπτωση σε άρκετες περιοχές του νομού. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Κλειστά σχολεία λόγω ψύχους

Ηδη, έντονη χιονόπτωση έχει ξεκινήσει στην Πάρνηθα, την Πεντέλη, τον Άγιο Στέφανο, την Ιπποκράτειο Πολιτεία, τη Νέα Ερυθραία και τον Υμηττό, ενώ και νοτιότερα ρίχνει χιονόνερο. Εξαιτίας της χιονόπτωσης -και της προβλεπόμενης έντασής της τις επόμενες ώρες- έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ χαμηλή ορατότητα παρατηρείται στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από Κηφισιά και προς την άνοδο.

Βίντεο από την χιονισμένη Μαλακάσα

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής, κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, καθώς και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Αττικής και της Εύβοιας, ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Φωτογραφία από το Λιβάδι Ελασσόνας / Μήτωνας Χαράλαμπος

Ισχυρό ψύχος, βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από το πρωί της Πέμπτης. Οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν σήμερα το πρωί τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες στη Βλάστη Κοζάνης (-6,4 βαθμοί), στη Βυτίνα Αρκαδίας (-4,7) και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-4,6). Σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν, όπου η ελάχιστη τιμή ήταν -12,3 βαθμοί Κελσίου.

Κατά το υπόλοιπο της σημερινής μέρας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Άρση της διακοπής κυκλοφορίας στην Ν.Ε.Ο Αθηνών - Λαμίας  

Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, η Νέα Οδός ενημέρωσε ότι λόγω ύφεσης των καιρικών φαινομένων, η τροχαία αποφάσισε την προσωρινή άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία παντός είδους φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου είχε απαγορευτεί στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα, από την γέφυρα Καλυφτάκη ως τον ημικόμβο Σχαματαριού. 

Φωτογραφία από τον χιονισμένο Διόνυσο της Αττικής

Διακοπή κυκλοφορίας στην Πεντέλη

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων επιβλήθηκε στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγ. Πέτρου ως το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα. 

Χιόνι και στην Κρήτη

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές των νοτίων και νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης.

«Άνοιξαν» οι ουρανοί - Καταρρακτώδεις βροχές στην Αττική

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη έως το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα έως και το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα καταγραφεί άνοδος. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Πέμπτη και τα 7 μποφόρ την Παρασκευή.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top