«Άνοιξαν» οι ουρανοί - Καταρρακτώδεις βροχές στην Αττική

Κλειστά σχολεία λόγω του χιονιού στη Δυτική Μακεδονία

Έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, καταιγίδες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια αλλά και στην Ελευσίνα και τα Μέγαρα, ενώ οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Ξεκίνησε η κακοκαιρία: Ψυχρή εισβολή με χιόνια, βροχές και μποφόρ

Η πτώση της θερμοκρασίας έχει ήδη ξεκινήσει σε όλη την χώρα με το θερμόμετρο να δείχνει 11 βαθμούς κελσίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κακοκαιρία παρατηρείται και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Φωτογραφία από την ραγδαία επιδείνωση του καιρού στην Αττική/ Φωτογραφία: eurokinissi

Κακοκαιρία και στη Θεσσαλονίκη 

Με έντονη καταιγίδα ξύπνησαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας το πρωί, η οποία όμως δεν κράτησε για πολύ. Το θερμόμετρο στην συμπρωτεύουσα δείχνει 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Δυτική Μακεδονία πολλές περιοχές, όπως τα Γρεβενά, η Κοζάνη και η Πτολεμαΐδα, έχουν ντυθεί στα λευκά. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια.

Κλειστά τα σχολεία της Φλώρινας

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται ακόμα και στο κέντρο της Φλώρινας, ενώ με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών.

Κακοκαιρία: Πώς να προστευτείτε από τα έντονα φαινόμενα

Τα νηπιαγωγεία, ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο δήμος, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top